Press "Enter" to skip to content

Cum trebuie ingrijite usile glisante ale unui dulap metalic?

Metalul ofera dulapurilor o structura puternica, rezistenta si durabila. Insa unele produse si instrumente de curatare pot fi inadecvate pentru acest tip de material. Usile glisante se pot deteriora in timp din cauza uzitarii frecvente, de aceea este important sa te ocupi de intretinerea lor.

Esti in cautarea unor metode simple de ingrijire ale usilor glisante aferente unui dulap metalic? Iata cateva idei care te vor ajuta sa pastrezi aceste spatii de depozitare disponibile si in magazinul online www.viamond.ro in stare perfecta de utilizare!

Aspira canalele de culisare

Incepe prin a indeparta particulele de praf si eventualele elemente care blocheaza glisarea usoara a usilor. Aspirarea periodica este de asemenea o solutie recomandata care va preintampina formarea murdariei sau acumularea unor resturi care sa impiedice deschiderea si inchiderea usilor.

Sterge cu apa si sapun

Urmatorul pas ar fi stergerea sinelor cu o carpa umeda, folosind un amestec simplu de apa si sapun. Suprafetele metalice vopsite se curata rapid in acest mod, indepartand fara probleme orice urma de murdarie. In cazul grasimilor, foloseste un detergent delicat de vase amestecat cu apa calduta pentru a ajuta curatarea. Pentru aceasta etapa se recomanda utilizarea unui burete sau a unei carpe moi. 

Utilizeaza alcoolul sanitar in cazurile mai deosebite

Daca ai un dulap metalic foarte murdar sau cu pete care nu se vor curata doar cu apa si sapun,  atunci folosirea alcoolului te poate ajuta. Aplica-l pe o carpa moale sau pe un burete si sterge zonele cu probleme. Dupa ce ai terminat, indeparteaza orice urma de alcool, stergand dulapul cu un burete umed si o carpa uscata.

Scapa rapid de rugina

Inamicul dulapurilor metalice este in mare parte rugina. Daca observi pete ruginite, echipeaza-te cu un smirghel extrafin si razuieste atent si delicat doar acele zone, pentru a nu afecta finisajele si vopseaua. Dozeaza presiunea de apasare astfel incat sa nu produci dulapului mai multe daune decat beneficii.

Tine departe umiditatea de un dulap metalic

Stergerea dulapurilor cu apa este o modalitate eficienta de curatare, dar umiditatea poate provoca rugina. De asemenea, nivelul de umiditate din aerul incaperii in care este depozitat il poate deteriora in timp.

Asigura-te ca dulapurile sunt uscate foarte bine dupa curatare si sterge-le ori de cate ori este nevoie. Balamalele, ramele, canalele de culisare si colturile sunt deosebit de predispuse la actiunea apei, deci asigura-te ca aceste zone se usuca perfect.

Protejeaza cu ceara

Stiai ca ceara auto este cea mai la indemana varianta atunci cand vrei sa reconditionezi un dulap metalic? Confera un finisaj lucios, il protejeaza si ii da aspectul unui mobilier nou. Ai nevoie doar de un strat subtire de ceara pentru a trece la treaba. Pastreaza incaperea bine ventilata in timp ce o aplici pe portiunile exterioare si evita ceruirea rafturilor sau a locurilor care intra in contact cu alimente, dosare, haine sau orice alte obiecte.

Usile glisante ale unui dulap metalic salveaza mult din spatiul biroului sau incaperii in care este amplasat. Astfel de modele sunt foarte cautate, mai ales cand suprafata de lucru este aglomerata si este nevoie de eliberarea cailor de acces. Nu ocupa mult loc, sunt foarte practice si se ingrijesc usor. Urmareste pasii de intretinere periodica si te vei bucura de un dulap in stare impecabila timp indelungat. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.