Press "Enter" to skip to content

Cum te poate ajuta un avocat din Iasi in cazul unui accident rutier?

Un accident reprezinta, chiar prin definitia acestui termen, un eveniment imprevizibil, care intrerupe mersul normal al lucrurilor. Este, prin excelenta, ceva ce nu poate fi nici anticipat, nici controlat. Nimeni nu isi doreste vreodata sa fie implicat intr-un accident rutier si, tocmai de aceea, nimeni nu este vreodata pregatit pentru a se confrunta cu urmarile unui astfel de eveniment.

Indiferent daca esti victima sau, dimpotriva, esti acuzat de vatamare corporala din culpa sau de orice alta infractiune, vei avea cu siguranta nevoie, daca esti din aceasta zona, de serviciile unui avocat din Iasi oferite de avocatiasiduhnea.ro.

Care sunt infractiunile specifice accidentelor rutiere?

In astfel de situatii, exista mai multe infractiuni specifice, in functie de gravitatea faptelor. Este vorba de urmatoarele posibile acuzatii:

• ucidere din culpa,

• vatamare corporala din culpa;

• distrugere din culpa;

• parasirea locului accidentului;

• conducerea sub influenta bauturilor alcoolice ori a unor substante stupefiante.

Indiferent daca esti acuzat de una dintre aceste infractiuni sau daca ai avut de suferit de pe urma lor, ai nevoie de ajutorul unui avocat Iasi.

Uneori, lucrurile sunt si mai grave, din cauza ca se ajunge la un cumul de infractiuni. De exemplu, se intampla ca un sofer sa urce la volan dupa ce a consumat bauturi alcoolice, sa provoace un accident soldat cu vatamare corporala din culpa si apoi, intrat in panica, sa paraseasca locul in care s-a produs evenimentul nefericit. Exista, de asemenea, situatii in care soferii refuza testarea biologica pentru efectuarea controlului de alcoolemie.

Astfel de situatii pot fi gestionate doar cu ajutorul unui specialist precum cei din cadrul Cabinetului de avocat din Iasi „Duhnea Dana Elena“. Un profesionist va prelua cazul si se va ocupa de intregul proces.

Ce servicii juridice poate oferi un avocat din Iasi in astfel de situatii?

Pe intreaga durata a desfasurarii procesului, un aparator specializat te poate ajuta in mai multe feluri. Fiecare dintre acestea poate face diferenta in favoarea ta:

• iti ofera in mod constant consultanta juridica de specialitate;

• asigura asistenta si reprezentare in fata asiguratorului RCA;

• realizeaza redactarea, depunerea si sustinerea plangerilor prealabile, a denunturilor, memoriilor si a oricarui alt tip de cereri specifice;

• asigura asistenta si reprezentare in fiecare faza a procesului penal si in toate jurisdictiile;

• realizeaza negocierea cu privire la stabilirea despagubirilor si in vederea impacarii partilor.

Cele mai importante prevederi legale in cazul unui accident rutier

Exista o serie de prevederi legale pe care orice persoana implicata intr-un astfel de proces trebuie sa le cunoasca. In primul rand, orice proprietar de autoturism este obligat, conform legii, sa incheie asigurarea de raspundere civila auto, cunoscuta sub numele de RCA.

Astfel, despagubirile morale si materiale pot fi acoperite de asigurator, de Fondul de Garantare sau de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. Asiguratorul autovehiculului gasit vinovat este obligat sa plateasca daunele celeilalte parti implicate in coliziune.

In conformitate cu legea, persoanele care au suferit o vatamare corporala din pricina unui accident rutier au dreptul la repararea prejudiciului moral si material.

Exista si situatii grave, reprezentate de accidentele rutiere soldate cu deces, cand daunele materiale nu pot sa acopere suferinta familiei implicate. Daca ai avut nesansa de a fi implicat intr-un astfel de caz sensibil, cu atat mai mult este necesar sa apelezi cu incredere la serviciile unui avocat din Iasi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.