Press "Enter" to skip to content

Cum stimulezi productia de colagen

  Colagenul este o substanta proteica  importanta pentru organismul si sistemul nostru uman. Avand rol de regenerare celulara si facand parte din structura tesuturilor conjuctive, productia de colagen lichid este esentiala pentru sanatatea noastra. Impreuna cu elastina, colagenul asigura o functionare optima a intregului organism, benefic pentru oase, articulatii si piele. Organismul produce singur colagen, dar dupa varsta de 35 de ani cantitatea lui scade semnificativ, fiind nevoie de o stimulare naturala a productiei de colagen lichid

Ce alimente produc substanta proteica de colagen?

  • Lichidele. Consumati  cat mai multe lichide, de preferat apa, pentru a preveni aparitia ridurilor si deshidratarea.
  • Cerealele integrale.  Imbunatatesc sistemul digestiv si stimuleaza productia de colagen.
  • Antioxidantii. Pentru a mentine elasticitatea pielii consumati antioxidanti din broccoli, avocado,  ceai verde.
  • Pestele.  Bogat in omega 3, pestele, somonul si tonul, intaresc celulele si mentin sanatatea lor.
  • Legumele verzi. Producatori de colagen lichid si bogate in vitamina C, spanacul si varza au proprietati antioxidante.
  • Legumele rosii. Consumand rosii, sfecla rosie si ardei rosii, va protejati pielea impotriva ultravioletelor si cresteti nivelul de colagen din organism.
  • Legumele portocalii. Morcovii si cartofii  dulci, contin vitamina A, care ajuta la mentinerea si regenerarea pielii. 
  • Criticele. Au capacitatea de a transforma animo-acizii in colagen: protocoalele, lamaile si grapefruitul.
  • Soia. Actioneaza ca un antioxidant, datorita substantei de genisteina pe care o contine, oprind imbatranirea pielii.
  • Proteinele din oua. Sunt o productie naturala a acestei substante,  fiind bogate in colagen.
  • Ceaiul alb. Protejeaza colagenul de activitatea enzimelor si previne aparitia ridurilor. 

     Este dovedit stiintific ca sanatatea noastra este mult influentata de ceea ce mancam. Sunt recomandate alimentele bogate in vitamine, zinc si cupru pentru stimularea productiei de colagen lichid. Supa preparata din oase de pui, porc, vita sau peste ajuta la asimilarea in organism a calciului, magneziului, colagenului s.a. Alimentatia zilnica trebuie sa includa si urmatoarele alimente: usturoi, fasole, nuci, caju, afine, zmeura,  mure, kiwi, ananas, mango, guava. Un factor care determina descompunerea de colagen din organism, sunt razele ultraviolete. In sezonul mai cald sau in vacanta intr-o zona cu temperaturi ridicate, apelati la o crema de protectie impotriva razelor solare, pentru a evita pierderea de colagen si imbatranirea pielii.

     Suplimentul CH Alpha Plus,  este producator de colagen, avand in compozitia sa 100 % produse naturale. CH Alpha Plus, a dovedit stiintific eficacitatea sa in regenerarea cartilajelor si a tesuturilor conjuctive din intregul organism, beneficiile acestuia se resimt in tot sistemul imunitar, cat si in sistemul nervos. Fiolele de colagen, CH Alpha Plus, patrund rapid in fluxul sanguin si sunt asimilate imediat de cartilajele deteriorate si tesuturi. Sustine sanatatea coloanei vertebrale, a articulatiilor, a oaselor si ligamentelor, a tendoanelor, muschilor si vaselor de sange, impiedicand aparitia bolilor si a altor complicatii. 

     Pentru a avea cele mai bune rezultate e important sa consumati cat mai multe alimente sanatoase, daca adoptati o rutina  corecta si naturala, veti putea mentine nivelul optim de colagen din organism si astfel o stare de bine fizica si psihica, continua. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.