Press "Enter" to skip to content

Cum securizezi mobilierul pentru a preveni accidentele?

Exista doua tipuri de oameni care trebuie sa-si fixeze neaparat mobilierul si televizoarele de pereti. Vorbim aici despre oamenii care traiesc in zone predispuse la cutremure si cei care au copii. Indiferent in care dintre cele doua categorii te incadrezi si, mai ales, daca faci parte din ambele, ar trebui sa-ti securizezi mobilierul si elementele grele de decor, astfel incat sa nu existe riscul ca acestea sa se rastoarne la cea mai mica miscare.

Pentru a te asigura ca piesele grele nu se rastoarna, ca cel mic nu se accidenteaza la impactul cu muchia sau coltul unui dulap, ca nu cade din pat si ca nu umbla in sertarele in care sunt depozitate obiecte si substante periculoase, trebuie sa iei o serie de masuri preventive. Din fericire, exista solutii extrem de accesibile la pret care te pot ajuta sa previi accidentele care pot pune in pericol viata si sanatatea copilului tau.

Fixeaza televizorul

Monteaza televizoarele cu ecran plat pe perete pentru a le impiedica sa se rastoarne. Televizoarele independente, care nu sunt fixate in perete, ar trebui sa fie ancorate cu ajutorul unor chingi de protectie sau sa fie plasate pe o piesa de mobilier care nu permite rasturnarea.

Fixeaza mobilierul

Piesele foarte grele, cum ar fi un sifonier sau un dulap, ar trebui sa fie ancorate cu chingi de buna calitate. Unele piese de mobilier sunt acum vandute cu aceste accesorii si ar trebui instalate imediat, dar ele pot fi achizitionate din aproape toate magazinele dedicate copiilor si bebelusilor. Montarea acestor chingi se poate face usor prin fixarea cu suruburi, in doar cateva minute. Seturile pentru fixare contin toate elementele de care ai nevoie pentru o prindere adecvata a mobilierului.

Instaleaza coltare si benzi de protectie pentru mobilier

Benzile si coltarele de protectie sunt moi, flexibile si rezistente, usor de instalat si au o capacitate buna de absorbtie a socurilor. Sunt ideale pentru orice tip de mobilier sau element cu colturi si muchii ascutite si sunt foarte accesibile la pret. Benzile de protectie din cauciuc sunt potrivite pentru muchiile dulapurilor, meselor, comodelor sau ramelor de pat, in timp ce coltarele pot fi folosite cu succes pe elemente din lemn, sticla, ceramica, metal, marmura, ciment, plastic, etc.

Cum poti preveni caderile din pat?

Copiii au, in general, un somn agitat, ceea ce poate duce la caderi din pat. Desi cele mai multe astfel de accidente nu au urmari grave in randul copiilor mai mari, cei mici pot suferi leziuni destul de neplacute. Pentru a evita caderile din pat in timpul somnului, poti instala aparatori laterale pentru pat cum sunt cele prezentate pe buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Folosind o aparatoare laterala pentru pat, ai garantia ca cel mic va dormi in siguranta pentru ca nu exista pericolul ca el sa alunece din pat pe timpul noptii. Fiind extrem de moi, foarte atragatoare din punct de vedere estetic si mai putin restrictive, aparatorile laterale sunt ideale pentru o delimitare a patului in conditii de siguranta, orice alta improvizatie din perne si paturi nefiind recomandata.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.