Press "Enter" to skip to content

Cum se prepară o cafea perfectă acasă

A face o cafea bună acasă se concretizează categoric în a face experimente multiple, a testa. După ce înțelegi ce este cu adevărat un sortiment de cafea premium și după ce înțelegi măcar în linii generale cum o măsoară specialiștii, este mult mai ușor să încerci ca să prepari și tu o băutură cu un gust select. Până la urmă chiar vei reuși!

Cumpără pentru asta niște boabe de cafea foarte bune: acestea ar trebui ca să fie întregi, cultivate în mod durabil și prăjite de preferință cât mai recent, maxim în ultimele câteva săptămâni. Este mai bine la început ca să te orientezi spre o prăjire mai ușoară, deoarece  dacă boabele au o nuanță foarte întunecată nu vei putea obține un rezultatul dorit dacă ești începător.

Este mai bine să cumperi  cafea de la magazinele specializate precum cafea-premium.ro. Cumpără dacă este posibil o cafea prăjită nu cu mai mult de o lună în urmă. Nu uita că acest produs este foarte delicat și perisabil. Conține mult mai mulți compuși aromatizanți chiar și decât vinul, dar acești compuși se deteriorează rapid atunci când sunt expuși la aer.

Măcinarea boabelor de cafea chiar înainte de a o prepara o face ca să păstreze acești compuși intacți, iar acesta este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru viitoarea ta infuzie revigorantă.

Păstrează cafeaua premium în  modul potrivit 

Boabele de cafea pe care nu le utilizezi imediat trebuie păstrate corect într-un recipient etanș și departe de lumina soarelui. 

Respectă proporțiile ideale dintre apă și cafea 

Principala greșeală care apare la amatori este porția insuficientă de produs măcinat (pudră de cafea). Dacă nu ai aflat încă sau nu ai simțit de câtă cafea ai nevoie pentru porția ta, folosește rețetele dovedite pe care ți le împărtășesc experții de pe internet. Experiența personală va veni cu timpul. O lingură suplimentară de cafea este însă inutilă, deoarece pur și simplu vei risca să pierzi aroma specială pe care cauți ca s-o obții. 

Concentrează-te pe tehnica de preparare 

Nu este nevoie ca să memorezi toate etapele de pregătire a unei cafele anume din prima încercare. Este mai bine să ții minte, cu toate acestea, că baza preparării unei cafele grozave este acuratețea și consistența. Fiecare metodă de preparare a unei cafele bune are propriile sale trucuri secrete și, făcând același lucru din nou și din nou, ajungi ca să îți corectezi greșelile din mers și să le elimini treptat. 

Utilizează instrumente de calitate: vei obține cele mai bune rezultate folosind instrumente de înaltă calitate, pe care este obligatoriu ca să le păstrezi impecabil de curate. Da, sunt un pic cam scumpe, dar până la urmă nu vei regreta. Ustensilele bune durează mai mult și fac procesul de preparare mult mai ușor. 

Dimensiunea de măcinare a boabelor de cafea

Selectează dimensiunea măcinării pe baza metodei pe care o alegi pentru a prepara cafeaua. Boabele măcinate mai grosier au un volum mai mic decât același număr de boabe măcinate fin, ceea ce face mai dificilă pătrunderea apei și extragerea aromelor din cafea. O dimensiune uniformă a măcinării înseamnă că recuperarea uleiului și a acizilor din cafea va fi constantă.

Este recomandabil ca să achiziționezi o râșniță bună pentru acasă. Apropo, boabele de cafea în cantități mari sunt mult mai ieftine decât cafeaua măcinată. Și nu vei uita niciodată mirosul de cafea proaspăt măcinată. Garantat! 

Raportul optim dintre apă și cafea 

Pentru a înțelege cu adevărat raportul ideal dintre apă și cafea, încearcă volume diferite pentru cești de capacități diferite. Cumpără un cântar de bucătărie care arată cu precizie gramajul. 

Temperatura apei 

Temperatura apei afectează radical viteza de extracție a aromelor, deoarece anumite substanțe se dizolvă mai repede la temperaturi mai ridicate. De asemenea, afectează gustul, deoarece determină ce anume substanțe se dizolvă în apă.

Totuși, utilizarea apei prea calde va avea ca rezultat o cafea acră (!!!), deoarece se eliberează acizii neplăcuți din boabele de cafea. Din acest motiv, cunoscătorii recomandă să se folosească apă de 95-96 grade Celsius. Cel mai bine este ca să măsori temperatura apei, deoarece după ce fierbe și se răcește puțin, nu veți cunoaște empiric niciodată exact cât de rece sau cald este aceasta. 

Pudra de cafea 

Amestecarea are sens, deoarece accelerează dispersia particulelor de cafea în apă. Cu toate acestea, nu face exces de zel, deoarece amestecând automat se răcește și băutura. (Și acesta este unul dintre acele lucruri pe care le înveți prin sistemul încercare și eroare.)

Nu uita ca să reglezi o singură variabilă la un moment dat, astfel încât să poți urmări cu exactitate rezultatele. Dacă modifici două variabile la o încercare, nu vei putea înțelege ce a influențat exact rezultatul.

Vrei să devii și tu expert în materie? Începe prin a comanda de pe site-ul Cafea-Premium.ro marca de cafea ce te atrage cel mai mult!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.