Press "Enter" to skip to content

Cum se evita uscarea tusului in imprimanta?

O echipa de specialisti care se ocupa de reumplere cartuse Brasov prezinta mai multe moduri in care se poate evita uscarea tusului in cartuse.

In momentul in care imprimanta este pornita, aceasta va trece prin mai multe cicluri in care functioneaza diferit. Cu siguranta fiecare utilizator a auzit un zgomot tipic care dureaza doar cateva secunde si au inteles ca acela este mecanismul care actioneaza cartusele, determinand ca ele sa se miste pana in pozitia de printare. Atunci cand imprimanta se calibreaza, o mare cantitate de tus este trimisa la capetele cartuselor. Etapa aceasta de pregatire pentru imprimanta realizeaza tiparirea corecta si nu trebuie facuta de mai multe ori pe zi, deoarece tusul implicat intr-un ciclu anterior de pregatire se usuca si un alt tus nu va mai putea iesi. In cazul in care imprimanta a fost pornita dimineata este recomandat sa nu mai fie inchisa in timpul zilei.

In cazul in care tusul existent la capetele imprimantei se usuca totusi, acest lucru se poate rezolva rapid si simplu. O prima solutie este scuturarea energica a cartusului, la fel cum se intampla la scoala cu stilourile care aveau cerneala uscata pe penita. In cazul in care tusul nu ajunge la suprafata, se poate incerca extragerea sa utilizand o pompa de cositor. Aceste pompe pot fi gasite in magazinele fizice pentru piese electronice sau pe internet, si vor fi foarte utile.

De asemenea, o idee care poate sa fie folosita este de a scufunda capatul de la cartus, sau numai portiunea prin care iese tusul in apa calda si sa fie tinuta asa pentru cateva minute. Cele mai multe tusuri pentru imprimanta se dizolva foarte bine in apa si pelicula formata de tusul uscat se inmoaie. Se va sterge bine cartusul si se va scutura energic pentru a fi folosit din nou pentru printare.

O alta solutie este apelarea la o firma unde se realizeaza reumplerea cartuselor. Specialistii de aici au toate instrumentele necesare pentru a putea face fata cu succes oricaror probleme ce pot aparea cu imprimantele si cartusele si vor remedia rapid problema.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.