Press "Enter" to skip to content

Cum sa renunti la cumparaturile compulsive?

In fiecare an, o data cu stabilirea marilor perioade de reduceri, toata lumea pleaca intr-o goana frenetica dupa cumparaturi. Fenomenul este interesant pentru ca desi ai crede ca nu sunt bani, banii continua sa circule si sa fie cheltuiti pe diferite lucruri mai mult sau mai putin necesare. Cheltuielile de acest tip sunt numite de catre specialisti cumparaturi compulsive si genereaza un comportament financiar gresit, care trebuie pe car se poate corectat.

Specialistii de la Kruk Romania au scos in evidenta, in urma unor studii, faptul ca persoanele cu datorii au tendinta de a cumpara compulsiv, iar acest lucru inseamna ca ele cheltuie bani mult, de regula si pe cei pe care nu ii detin. In acest caz, banii provin adesea din imprumuturi, de unde putem trage in mod clar concluzia ca shoppingul compulsiv nu este un lucru benefic pentru datornici.

Ce poti face pentru a scapa de shoppingul compulsiv?

Specialistii Kruk Romania au implementat pe site module de educatie financiara, care explica pe larg care sunt implicatiile pe care acest model de achizitii le are in randul populatiei. Nu numai ca persoanele datornice blocheaza sume mari de bani in anumite produse, dar de asemenea se constata ca produsele sunt de cele mai multe ori inutile sau nu sunt folosite ninciodata. In plus, shoppingul compulsiv vizeaza si achizitionarea de cadouri (scumpe) atunci cand poate ar trebui ca cel care cumpara sa isi stabileasca o limita a achizitiei.

Pentru a nu mai cadea prada acestor cumparaturi, poti stabili o limita in care sa te incadrezi cu ajutorul specialistilor de la Kruk Romania. Ei te pot ajuta sa iti creezi un grafic de rambursare a datoriilor pe care le ai deja si sa creezi un grafic separat al sumelor de bani pe care le aloci pentru alte tipuri de cheltuieli. Cu siguranta insa va fi nevoie ca aceste tipuri de cumparaturi inutile sa fie anulate, deoarece ele fac parte din categoria banilor cheltuiti fara chibzuinta, pe care ii poti economisi in loc, sau ii poti incadra in alta categorie de necesitati.

Kruk Romania este o companie care se ocupa cu recuperarea creantelor la de persoane cu datorii, insa are experienta vasta si in ceea ce priveste sustinerea persoanelor care isi doresc sa invete sa economiseasca sau sa isi gestioneze cat mai bine bugetele stabilite. In acest fel, daca stii ca ai nevoie de ajutor in stabilirea unui plan fix privind cheltuielile, Kruk Romania este o solutie de nadejde, cu rezultate demne de luat in seama. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.