Press "Enter" to skip to content

Cum sa nu iei amenda de la ANCOM atunci cand utilizezi o statie emisie receptie de Walkie-Talkie ?

Ce este o statie  Walkie-Talkie?

Statia Walkie-Talkie este un dispozitiv de comunicare bidirectional, care se poate conecta cu alte dispozitive de acelasi tip ce sunt setate pe aceasi frecventa. Acestea sunt o alternative viabila in zonele in care nu exista semnal GSM, pentru comunicatii pe distante scurte intre persoanele din acelasi grup.

 

Cum se utilizeaza o statie  Walkie-Talkie?

In Romania toate frecventele de comunicare radio sunt monitorizate de ANCOM, unele putand fi utilizate la liber, iar pentru altele va trebui platita o taxa de utilizare. Unele sunt utilizate de servicii de urgenta (smurd, ambulante, pompieri, politie, etc) altele de serviciile de telecomunicatii.

Astfel, in momentul in care utilizezi o statie emisie receptie trebuie sa te asiguri ca aceasta utilizeaza o fregventa din banda libera pentru a evita o vizita de la ANCOM.

Cel mai simplu mod de a te asigura ca statia ta este in banda de emisie receptie libera este sa achizitionezi direct o statie emisie receptie direct programata in aceasta banda.

O alta posibilitate, daca ai cumparat statia este sa programezi de unul singur aceasta statie utilizand un cablu de date compatibil pentru aceasta.

Nu uita, intotdeauna inainte de au utiliza o statie emisie receptie verifica daca aceasta poate fi utilizata in baza de licenta libera, sau achizitioneaza una gata programata de pe  NationalDeals.ro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.