Press "Enter" to skip to content

Cum sa iti alegi corect tastatura pentru laptop

Multi dintre noi petrecem destul de mult timp la computerele noastre in fiecare zi,  incercand sa apasam cat mai bland tastele, pana cand apare ceva care ne determina sa lucram ceva mai agresiv la calculator. Exista numeroase joburi care implica scrisul la tastatura – lucrari la domiciliu, proiecte scolare, documente pe care seful nostru le doreste dactilografiate si alte astfel de activitati care solicita tastatura. Ne bazam foarte mult pe computerele noastre si, bineinteles, pe tastatura de pe acestea. Exista mai multe modele de tastaturi laptop pe care le poti alege atunci cand tastatura ta se strica.

Tastaturile sunt utilizate in principal pentru tastare, dar intr-adevar pot face mult mai mult. Cu cateva functii suplimentare, veti incepe se priviti tastatura diferit.

Cand vechea tastatura trebuie inlocuita, veti alege in mod natural acelasi tip de tastatura cu care sunteti obisnuiti. Dar, cu o multime de tipuri de tastaturi disponibile acum pe piata, tastatura pe care o doriti ar putea sa nu fie cea potrivita pentru modul in care v-ati obisnuit sa lucrati.

Mai jos am enumerat cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a alege tastatura perfecta, care sa corespunda tuturor nevoilor pe care le aveti cand vine vorba de tastare. In plus, puteti citi mai multe pe blog.

1. Tipul de lucru

Mai multe tipuri de tastaturi de computer sunt disponibile astazi pe piata, fiecare proiectata cu accent pe caracteristici specifice pentru a se potrivi scopurilor speciale. Primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare este tipul de lucru pe care il veti face cu tastatura.

Exista tastaturi special concepute pentru jocuri. Obtineti una dintre ele, daca sunteti un jucator serios. Cele mai bune tastaturi pentru jocuri incorporeaza taste speciale pentru a va ajuta sa jucati jocuri pe computer. Daca aveti nevoie de computer pentru a scrie lucrari care va obliga sa tastati pentru perioade prelungite, atunci obtineti o tastatura ergonomica care va ofera o experienta de tastare excelenta si confortabila.

Daca trebuie sa lucrati cu numerele, mai bine va asigurati ca aveti o tastatura cu tastatura numerica. Activitatea desfasurata la calculator dicteaza, in mare masura, ce tip de tastatura ar trebui sa alegi pentru a nu-ti cheltui banii inutil pe un tip gresit de tastatura de care nu ai nevoie.

2. Tipul de taste

Asigurati-va ca verificati tipul de taste si modul in care acestea se apasa atunci cand cumparati o tastatura dintr-un magazin fizic. Nu doriti sa ajungeti la o tastatura care sa se simta ca o masina de scris pentru ca va fi foarte greu de utilizat. Verificati si testati cum se simt tastele. Exista tastaturi care au atingere sensibila, moale si exista altele care necesita o presiune suplimentara pentru a tasta.

Mecanismul care face ca tastele sa raspunda la atingere se numeste comutator. Tastele care sunt plasate pe o folie de cauciuc sunt cele mai moi, in timp ce tastele mecanice sunt cele mai rezistente si chiar daca produc zgomot in momentul tastarii, sunt variante pe care le vei folosi mult timp din momentul achizitiei.

3. Compatibilitate

In prezent, majoritatea tastaturilor se conecteaza la computer prin porturi USB. Vechile porturi PS / 2 sunt aproape depasite. Tastaturile fara fir se conecteaza la sistem prin Bluetooth si sunt oarecum dificil de configurat, spre deosebire de tastatura cu cablu USB plug and play. Majoritatea tastaturilor au nevoie de unele programe software instalate pe computer pentru a utiliza tastele functionale. Asigurati-va ca tastatura este compatibila cu sistemul  inainte de a cumpara una. In cazul in care trebuie sa cumparati o tastatura care se incorporeaza in laptop va trebui sa alegeti modelul compatibil cu dispozitivul astfel incat sa se potriveasca atat ca forma cat si ca specificatii.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.