Press "Enter" to skip to content

Cum sa faci repede si usor un ostropel de pui

Timpul este extrem de pretios intr-un secol in care totul pare ca se intampla pe repede inainte. De aceea, oamenii nu mai au suficient timp pentru a se bucura in tihna de gatitul acasa, insa exista cateva retete usoare si rapide pe care oricine trebuie sa le incerce macar o data. In aceasta categorie se incadreaza si ostropel de pui reteta, care este la indemana oricui si care nu necesita foarte multe ingrediente. In cel mult o ora, atat doamnele, cat si domnii pot pregati o masa cu adevarat delicioasa pentru intreaga familie.

Ingrediente necesare

Cei care doresc sa prepare un ostropel de pui acasa au nevoie de foarte putine ingrediente. Vedeta retetei este, bineinteles, puiul: 7 copanele cu os si piele sunt suficiente. Mai apoi, persoanele care vor sa se bucure de aceasta reteta mai au nevoie de 600 de grame de rosii, fie proaspete, fie coapte sau la conserva, o ceapa medie, o capatana mare de usturoi ori 2 capatani medii, 3 foi de dafin, un varf de lingurita de cimbru, 3 linguri mari de ulei, o legatura potrivita de patrunjel tocat, 100 de mililitri de vin alb (preferabil sec), 50 de mililitri de supa de pui (ori apa fiarta), piper si sare.

Pregatirea ingredientelor

Pregatirea ingredientelor este destul de simpla. Ceapa trebuie taiata in bucati cat mai mici, la fel ca si capatana de usturoi. Urmatorul pas este stergerea usoara a copanelelor cu un servetel, pentru ca acestea sa fie foarte bine uscate si pregatite pentru prajit. Legatura de patrunjel trebuie spalata si tocata, iar vinul trebuie scos din frigider si pastrat afara, pana ajunge la temperatura camerei. Intre timp, cei 50 de ml de zeama de la pui sau apa trebuie incalziti.

Pregatirea rosiilor

In cazul in care se folosesc rosii proaspete, acestea trebuie prajite intr-o tigaie fara ulei pret de 7 minute, in timp ce se intorc pe toate partile. Apoi trebuie lasate la racit cateva minute, dupa care trebuie intepate cu un cutit de dimensiuni mici si trebuie decojite. De asemenea, rosiile pot fi date pe razatoare sau maruntite intr-un blender, pana ajung la o consistenta uniforma.

Prajirea ingredientelor

Cele 3 linguri de ulei trebuie incalzite intr-o cratita antiaderenta, la foc moderat. Apoi trebuie adaugate pulpele in mod uniform, pentru ca la momentul potrivit sa fie suficient loc in cratita pentru a le intoarce. Urmatorul pas este adaugarea cepei si a usturoiului. Flacara trebuie redusa, in timp ce amestecul se caleste timp de 7-10 minute, iar pulpele devin rumene si ceapa prinde un aspect sticlos. La final se adauga vinul si se mai lasa totul la fiert timp de 3 minute, pentru ca alcoolul sa se evapore.

Fierberea preparatului

Ultimul pas pentru finalizarea preparatului este reprezentat de fierberea ostropelului. Peste pui se adauga supa si rosiile. Cratita trebuie acoperita cu un capac si lasata pe foc 30 de minute. Dupa 15 minute trebuie adaugate sarea, piperul, cele 3 foi de dafin si varful de lingurita de cimbru, impreuna cu 2 catei de usturoi. Inainte ca focul sa se stinga, peste pui se adauga si patrunjelul tocat. Masa este gata!

LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.