Press "Enter" to skip to content

Cum sa economisesti bani? 5 recomandari pentru un viitor mai bun

Te preocupa faptul ca, pana acum, nu ai reusit sa economisti niciun ban? Atunci, nu mai amana lucrurile si apuca-te sa faci economii. Afla, in continuare, cum sa economisesti bani.

Prima recomandare daca vrei sa stii cum sa economisesti bani: profita de fiecare ocazie

 

Ai niste bijuterii, electronice si electrocasnice pe care nu le mai folosesti? Daca asa stau lucrurile, nu ar fi bine sa castigi bani de pe urma acelor bunuri? Ca sa obtii bani respectivi, ai la dispozitie doua variante: sa incerci sa le vinzi pe un website cu anunturi gratuite sau sa mergi intr-un amanet la Dristor, cu oferte avantajoase. Prima varianta are marele dezavantaj ca s-ar putea sa dureze foarte mult pana sa vinzi bunurile tale. In schimb, daca mergi intr-o casa de amanet si alegi sa vinzi obiectele tale, vei primi banii in doar cateva minute. Dezavantajul acestei solutii este ca o sa primesti o suma de bani care o sa reprezinte cel mult jumatate din valoarea reala a bunurilor.

 

A doua recomandare daca vrei sa stii cum sa economisesti bani: imparte veniturile tale în trei parti

 

Un lucru foarte bun pe care ai putea sa-l faci daca vrei sa economisesti lunar presupune sa-ti imparti veniturile in trei parti: venituri pentru plata cheltuielilor fixe, venituri pentru cheltuieli variabile si venituri pentru economii. Mai intai ar fi indicat sa te ocupi de prima categorie, apoi de cea de-a treia si, in final, de cea de-a doua. Astfel, o sa-ti extrem de simplu sa-ti gestionezi bugetul lunar, in asa fel incat sa si pui bani deoparte.

 

A treia recomandare daca vrei sa stii cum sa economisesti bani: stabileste-ti niste obiective rezonabile

 

Este foarte important sa-ti stabilesti niste obiective de economisire. Insa este esential ca obiectivele respective sa fie unele realizabile, mai ales daca nu ai mai economisit pana acum. Mai bine iti propui sa economisesti putin, dar sa o faci, decat sa iti doresti sa pui foarte multi bani deoparte pentru ca, in final, sa nu reusesti sa strangi vreun ban. Sfatul nostru sa incerci sa economisesti, in fiecare luna, 10% din veniturile tale.

 

A patra recomandare daca vrei sa stii cum sa economisesti bani: nu renunta

 

In viata fiecarei persoane exista momente mai dificile din punct de vedere financiar si, cel mai probabil, si tu o sa treci printr-o astfel de etapa, cand nu o sa poti sa economisesti. Important este sa nu te lasi descurajat si sa reincepi sa economisesti cat se poate de repede, dupa ce reusesti sa depasesti provocarile financiare.

 

A cincea recomandare daca vrei sa stii cum sa economisesti bani: cere-le sfaturi prietenilor

 

Ultima recomandare pe care o avem pentru tine daca vrei sa economisesti bani este sa discuti cu prietenii si cu rudele tale care obisnuiesc sa puna bani la saltea. Cere-le sfaturi si, totodata, daca ai nelamuriri, pune-le cat mai multe intrebari.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Servicii SEO oferite de către profesioniștii de la serviciiseo.biz