Press "Enter" to skip to content

Cum sa amenajezi inteligent o gradina spatioasa

Gradina reprezinta spatiul nostru de relaxare si orice casa arata mult mai bine intr-un astfel de peisaj, fiind pusa in valoare de verdeata din jurul ei. Daca ai in plan sa te muti la casa, atunci este musai sa iti amenajezi si gradina, astfel incat sa te bucuri mereu de aceasta, fie pentru activitati aferente gradinaritului, fie pentru momente de relaxare. Daca spatiul de amenajat este generos, atunci iata cum sa iti amenajezi inteligent o gradina, pentru a profita la maxim de toate avantajele pe care le are de oferit aceasta:

  1. pomi fructiferi. Pomii fructiferi ii poti gasi la orice pepiniera pomi fructiferi si poti opta pentru una care ofera pomi fructiferi de vanzare inclusiv online (daca nu ai timp sa ajungi fizic sa iti alegi plantele preferate). Este recomandat sa optezi pentru producatori autorizati, pentru ca doar acestia sunt in masura sa iti ofere puieti pomi fructiferi sau arbori decorativi care sa fie sanatosi 100% si certificati fitosanitar (adica sunt lipsiti de boli). Incepe cu copacii , pentru ca in general acestia sunt cei mai voluminosi ca si anvergura a coroanelor si trebuie amplasati astfel incat sa nu fie prea aproape de casa sau unul de celalalt (coroanele intercalate se pot jena intre ele si pomul nu va avea suficienta lumina). Distanta minima de plantare intre pomi este de 1,5 – 2 metri.

Poti realiza toate aceste lucruri pe cont propriu sau poti angaja un peisagist care sa iti realizeze planul de amenajare. Avantajul angajarii unui specialist in domeniu este acela ca nu mai trebuie sa iti bati tu capul cu detalii marunte, pentru ca toate aceste task-uri vor fi preluate de peisagist, care stie exact ce plante trebuie pentru o gradina in functie de spatiul disponibil, de lumina, de coordonatele cardinale si asa mai departe. Tu poti sta linistit/a si sa iti ocupi timpul cu altceva.

De ce este recomandat sa ne amenajam gradinile?

Orice activitate, oricat de marunta ar parea ea, poate contribui la o gradina mai ingrijita, fapt care inevitabil iti va induce o stare de bine si de satisfactie sufleteasca. Studiile au demonstrate ca si gradinaritul te ajuta la combaterea stresului cotidian, fiind cea mai la indemana activitate fizica pe care o poti face zilnic. Si nu conteaza asa mult ce alegi sa plantezi, ci cum alegi sa te ingrijesti de plantele alese. Daca sunt bine ingrijite, acestea vor creste, garantat, viguros si sanatos si te vor incanta atat prin priveliste, cat si prin forma coroanelor, prin culorile si formele florilor sau chiar prin gustul delicios al fructelor.

Gradinile merita investitia, oricat ar insemna suma cheltuita pe acest hobby!

Plantele, in general, au facut parte din viata omului inca din cele mai vechi timpuri, fiind alaturi de el si la bine si la greu, asadar ar fi chiar pacat sa nu ne inconjuram cu ele, avand in vedere cat de multe lucruri bune ne ofera acestea.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.