Press "Enter" to skip to content

Cum sa alegi un service de incredere pentru camionul tau?

Nu este usor sa gasiti un service de incredere care sa va ofere tot ce aveti nevoie si la calitatea la care va trebuie. In majoritatea cazurilor fiecare service se specializeaza pe anumite tipuri de vehicule si pe anumite tipuri de reparatii.

Cele mai multe lucrari oricum sunt de intretinere generala, schimb de ulei si filtre, ceea ce nu necesita intotdeauna pregatiri speciale.

Ce se intampla daca ne trebuie ceva mai complicat? De exemplu avem nevoie de reparatii la cutia de viteza? In acest caz este bine sa cautam un service de specialitate care se ocupa de reparatii cutii de viteze si ofera solutii bune la problema noastra.

Un mecanic de reparatii cutii de viteze are alt tip de cunostinte fata de un mecanic care se ocupa de motorul unui camion sau de intretinerea generala a vehiculului.

In plus, este nevoie de unelte specializate, de softuri si programe. Cand vorbim despre softuri, nu vorbim neaparat de programul care asigura functionarea corecta a cutiilor automate.

Exista softuri speciale care se ruleaza pe calculatoare normale si care ofera informatii suplimentare despre anumite tipuri de cutii de viteze, necesare oricarui mecanic specializat in astfel de reparatii.

Aceste softuri arata montarea corecta a pieselor intr-un mod desfasurat, astfel  incat mecanicul poate verifica pozitia pieselor ca sa nu greseasca la asamblare. Cine a vazut deja o cutie de viteza desfacuta, stie ca in cutie sunt axe cu roti dintate care in diferite pozitii se cupleaza si transfera o anumita forta mai departe.

Daca aceste roti dintate nu sunt asezate la locul lor, cutia nu va functiona corect si ce e mai rau, poate strica celelalte roti dintate provocand pagube foarte mari.

La fel se intampla daca piesa montata nu este cea corecta si dimensiunile ei nu  corespund 100%. Chiar daca va functiona, totusi piesele cu alte dimensiuni, oricat de mica ar fi diferenta, in timp vor provoca uzura mai mare si implicit defectiuni mai rapide.

Trebuie sa ne gandim foarte serios daca avem de facut reparatii importante pe vehiculul nostru, la cine apelam pentru rezolvarea acestor defectiuni. O alegere gresita ne poate costa bani si timp pierdut.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *