Press "Enter" to skip to content

Cum sa alegi pompa submersibila potrivita?

Pompele submersibile sunt echipamente concepute pentru a pompa apa in timp ce sunt scufundate sub nivelul acesteia. Ele sunt special concepute pentru a satisface diferite scopuri. Astfel, exista pompe submersibile pentru uz rezidential, pentru put adanc, pompe de foraj, etc. 

Tipuri de pompe submersibile

Exista multe avantaje ale utilizarii acestor tipuri de echipamente, iar cel mai important lucru care trebuie mentionat este faptul ca ele sunt auto-amorsate. Pompele submersibile sunt mai usor de utilizat decat pompele nesubmersibile, ele fiind plasate in lichidul pe care trebuie sa il pompeze. 

Cand alegi ce fel de pompa vei cumpara, primul lucru care trebuie luat in considerare este scopul pompei si ce lichid va fi pompat:

  • Pentru pomparea apei curate se foloseste o pompa proiectata cu o evacuare superioara si scurgere. Datorita faptului ca permite apei sa raceasca motorul, ea poate opera chiar si la niveluri scazute de lichid.
  • Pentru pomparea apei cu impuritati (nisip si reziduuri), trebuie folosita o pompa special conceputa in acest sens. Ea poate pompa si corpurile solide fara pericolul de infundare sau deteriorare.
  • Pompele pentru asanarea suprafetelor, sau pompe pentru noroi, sunt concepute pentru a deseca terenurile si pot pompa chiar si cele mai murdare ape.

Alegerea unei pompe submersibile

Dupa ce ai identificat scopul pompei, trebuie sa te asiguri ca modelul achizitionat este durabil si de inalta calitate. Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont:

  • Alege o pompa submersibila cu carcasa necoroziva si evita materialele care pot rugini. Cele mai bune optiuni sunt cele realizate din otel inoxidabil sau aliaj de bronz, ele fiind rezistente si durabile.
  • Lungimea cablului de alimentare este si ea importanta. Pentru a evita riscurile de scurtcircuite si incendii, nu se recomanda sa folosesti un prelungitor pentru functionarea pompei. Cablurile de alimentare ale unei pompe pot avea lungimi cuprinse intre 60 cm si 7 m. Alege lungimea cablului in functie de scopul si pozitionarea pompei.
  • Compara preturile si alege cea mai buna oferta – calitate versus pret. Sa stii, insa, ca un pret mic nu garanteaza si o afacere buna cand vine vorba despre o pompa de calitate. De asemenea, produsul trebuie sa vina cu garantia pieselor sau a service-ului. 
  • Pompele submersibile se imbunatatesc continuu, asa ca noile modele au functii suplimentare. Se recomanda sa tii cont si de aceste aspecte atunci cand compari produsele si preturile lor. 
  • Alege in functie de presiune, putere si debit. Pompele submersibile sunt inovatii extraordinare care faciliteaza scurgerea sau pomparea apei. Ele sunt construite cu o anumita putere de aspiratie si nu au nevoie de presiune exterioara in timpul functionarii. Modelele noi de pompe submersibile sunt concepute pentru a fi de mare putere si necesita o intretinere mai mica, ceea ce reprezinta un plus pentru orice cumparator.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.