Press "Enter" to skip to content

Cum sa alegi o trotineta potrivita

In ultimii ani, oamenii sunt tot mai preocupati de stilul lor de viata, tocmai de accea a crescut si numarul persoanelor care aleg sa isi achizitioneze o trotineta, aceasta fiind un accesoriu modern ideal pentru deplasare, exercitiu fizic, distractie si petrecere a timpului in aer liber, disponibila atat pentru copii, cat si pentru adulti. Adultii aleg din ce in ce mai mult trotinetele ca o alternativa rapida si ieftina a mersului pe jos, acestea fiind usor de manevrat si de depozitat.

Cu ajutorul unei trotinete te poti strecura foarte usor in trafic, astfel ca o poti folosi pentru a merge la servici, la cumparaturi sau o poti folosi pentru a te plimba in parc. In ceea ce priveste copiii, trotineta ii ajuta sa isi consume energia, sa isi petreaca mai mult timp afara la aer, dezvoltandu-si astfel abilitatile si indemanarea.

Atunci cand te decizi sa achizitionezi o trotineta, fie ea de adulti sau de copii, trebuie sa tii cont de cativa factori pentru a te asigura ca vei lua cea mai buna decizie, factori care se refera la usurinta utilizarii unei trotinete, la viteza si performantele acesteia, precum si la gradul de confort oferit.

  • Greutatea pe care o suporta

Greutatea pe care o suporta, este un criteriu foarte important atunci cand alegi o trotineta. Astfel, daca vei tine cont de greutatea maxima suportata, vei evita accidentarile si vei prelungi durata de viata a trotinetei.

Majoritatea trotinetelor de adulti au limita de greutate de maxim 100 kg. De asemenea, trebuie sa tii cont de inaltimea pe care o ai si sa alegi o trotineta al carei cadru se poate regla conform inaltimii tale. Platforma trotinetei trebuie sa iti ofere destul spatiu pentru ambele picioare, deci trebuie sa fie suficient de lunga si de lata ca sa o poti manevra cu usurinta.

Cand alegi o trotineta pentru copii, trebuie sa tii cont de varsta acestuia. Astfel, poti alege o trotineta cu doua sau trei roti, simpla sau cu scaun care poate fi utilizat cand copilul este mic si care poate fi detasat pe masura ce acesta creste. Cu cat copilul este mai mare, cu atat poti alege o trotineta mai performanta, care suporta o greutate mai mare si care prinde chiar si o viteza mai mare.

  • Usurinta in manevrare

Cand achizitionezi o trotineta este important sa alegi una pe care o poti manevra cu usurinta. Concret, trebuie sa fii atent la ghidonul pe care il are. Acesta trebuie sa se regleze in functie de inaltimea pe care o ai, astfel evitand durerile de spate. Ghidonul trebuie sa fie rezistent si sa prezinte manere care se pot inlocui daca e necesar. De asemenea, o trotineta mai practica este una care se pliaza deoarece aceasta iti permite sa o cari dupa tine oriunde si incape foarte usor in masina.

  • Rotile pe care le are

O trotineta pentru adulti are roti mai mari decat o trotineta pentru copii. Cu cat rotile sunt mai mari, cu atat trotineta va prinde viteza mai mare si se va deplasa mai bine si mai usor pe drumurile cu denivelari. Dezavantajul unei astfel de trotinete este acela ca rotile mai sunt mai grele, implicit trotineta va fi putin mai greu de manevrat.

Trotinetele care sunt pentru drumuri cu denivelari si cu pietricele vor avea roti mai dure. Cele mai rezistente in timp sunt trotinele cu roti de silicon sau cauciuc, acestea fiind mai rezistente la socuri. Trotinetele pentru copii au roti mai late, pentru ca acestea prezinta o stabilitate mai buna.

  • Puntea, suspensiile si frana

Asa cum am mentionat mai sus, puntea trotinetei trebuie sa fie suficient de lata pentru a incapea pe ea ambele picioare, o punte lata fiind mai eficienta si mai confortabila. In plus, pentru a evita riscul de alunecare, poti alege o trotineta a carei punte sa fie antiderapanta.

Alt aspect de care sa tii cont inainte de a face o alegere, sunt suspensiile. Acestea reduc vibratiile, prin urmare fac plimbarile mai confortabile. In cazul in care alegi o trotineta pentru a parcurge un drum mai lung, cu denivelari, ai grija ca aceasta sa aiba suspensii. Franele de asemenea trebuie sa fie eficiente, franarea sa nu fie brusca. Unele trotinete au frana de mana, altele au frana amplasata deasupra rotii din spate.

In concluzie, atunci cand alegi o trotineta pentru tine sau pentru copilul tau, tine cont de aspectele mentionate mai sus pentru a te putea bucura de un produs de calitate, eficient si confortabil. Pentru achizitionarea unei trotinete rezistente, ideale pentru toata familia, intra pe STOREL si alege modelul care ti se potriveste.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.