Press "Enter" to skip to content

Cum sa alegi modelul potrivit de ferestre casei tale

Indiferent ca te gandesti sa cumperi ferestre unei case noi sau pentru o casa in renovare, alegerea e la fel de importanta. Ferestrele ofera o perspectiva de ansamblu locuintei si e necesar ca ele sa se potriveasca cu arhitectura casei. Exista o varietate de modele de ferestre termopan, care pe langa un rol estetic, au si un rol functional.

     Fiind o investitie destul de mare, aceste termopane trebuie sa se potriveasca perfect cu nevoile tale si designul casei.  Se ia in considerare calitatea, stilul, eficienta energetica si profitul investitiei. Cu o popularitate mare pe piata, modelul de ferestre termopan sunt varianta cea mai moderna, eficienta si accesibila. Aceste termopane pot avea tamplarie din PVC sau aluminiu. Pentru cei pasionati de stilul mai rustic sau adepti ai clasicului, se poate alege tamplaria din lemn sau lemn stratificat.

  1. Culoarea

Culoarea ferestrei trebuie sa fie in stransa legatura cu stilul arhitectural al casei. Desi albul este cel mai des intalnit la termopane, pentru a avea un stil modern si un aspect mai frumos si mai elegant,  se opteaza pentru culorile inchise ( maro, negru, gri).

  1. Fereastra clasica

Acest model are o deschidere clasica, in lateral ( stanga sau dreapta) si asigura o vizibilitate maxima. Lumina naturala poate  patrunde fara probleme in interior, spatiul este aerisit, iar fereastra este curatata si intretinuta usor.

  1. Fereastra oscilo-batanta

Diferenta dintre aceasta si o fereastra clasica, tine de un sistem in plus de basculare in partea de sus, spre interior. Aceste termopane pot fi lasate intredeschise cat e nevoie, pentru o aerisire a incaperilor indelungata.

  1. Fereastra pivotanta

Cu un sistem de rabatare fixat pe mijloc, aceste ferestre termopan se rotesc cu tot cu cadru in jurul axului, pana la un unghi de 90°. Dezavantajul lor e ca fac trecerea mai dificila prin zona si te impiedica sa vezi toata imaginea panoramica din exterior (numai cand e deschisa).

  1. Fereastra suflanta

Se rabateaza cu o deschidere spre exterior,  in partea de sus a ferestrei. Ofera avantajul unei aerisiri permanente si o trecere linistita prin zona ferestrei.

  1. Fereastra culisanta

Are un sistem exclusiv de culisare, care permite deschiderea unei ferestre prin alunecare pana la capatul celei de a doua. Aceste termopane se gasesc in mai multe variante, pot avea un geam fix sau ambele mobile, in functie de preferinte.

  1. Fereastra rotunda

O fereastra cocheta, eleganta si cu un aspect diferit. Se intalneste cel mai des la casele traditionale, dar ea poate fi intalnita si in decorurile moderne. Aceasta fereastra, in varianta de dimensiuni mai mici are o deschidere asemanatoare cu cea pivotanta. Fereastra rotunda de dimensiuni mari are mai multe panouri, la care se deschid unul sau doua din ele.

     Achizitionarea unor ferestre termopan poate fi una costisitoare.  Dar este important sa se tina cont de beneficiile pe care le aduc in interiorul unei locuinte (confort termic, fonic, eficienta energetica etc), cat si de aspectul exterior care este oferit de alegerea corecta a ferestrelor in decorul casei. Fereastra treburi sa se potriveasca stilului arhitectural, sa aiba o dimensiune destul de mare care sa permita luminii naturale sa patrunda in interior.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.