Press "Enter" to skip to content

Cum putem reduce consumul de curent electric acasa

Facturile dau uneori batai de cap mai ales in perioada rece a anului. Consumul este mai mare iarna, iar bugetul este impartit intre pregatiri si cadouri de sarbatori, vacanta si facturi. Cand alegeti o casa noua, un apartament sau va construti o locuinta, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte care se intind pe o perioada lunga in viitor.

Eficienta energiei electrice este un fapt la care e bine sa dam atentie, fiind in primul rand o investitie profitabila si necesara. O casa practica din punct de vedere al energiei electrice este cea care are in functiune masuri ce reduc consumul nefolositor de energie si aduc beneficii costurilor lunare pentru iluminare, incalzire si racire, dar si pentru mediul inconjurator.

Romanii sunt din ce in ce mai interesati de asa-numitele locuinte verzi, deoarece incep sa inteleaga beneficiile oferite de modelul acesta de proprietati. Marile companii cauta permanent o solutie si resurse de valorificare a energiei electrice. O astfel de locuinta iti ofera un confort sporit pe toata perioada anului, fie ca tineti aerul conditionat pornit sau caloriferele la maxim toata iarna. Scad costurile lunare, facturile fiind mai mici, iar in acest fel se reduce consumul inutil de energie.

Cateva idei despre cum puteti reduce consumul de curent electric si la ce ajuta:

Alegeti pentru casa dumneavoastra termopane de calitate

Alese cu grija, aceste termopane vor spori confortul casei, fiind niste elemente termoizolante importante pentru locuinta dumneavoastra. Ferestrele si usile cu geamuri termopan sporesc economia de energie electrica si confortul casei dumneavoastra, prin izolatie termica si fonica eficace. Geamurile termopan vor oferi de asemenea, securitate locuintei, un aspect modern si un finisaj atractiv. Intretinerea lor este una practica, termopanele nu vor putrezi, rugini sau decolora, avand o durata de utilizare mare de aproximativ 20-30 de ani. Gama larga de modele usi termopan si geamuri termopan o sa va faca usoara alegerea si gasirea stilului de culoare potrivit casei. Atestate pentru calitatea lor, o sa aveti parte de un nivel inalt de economie energetica.

Fiti atent cu izolatia termica a casei

   Acoperisul, tavanul, peretii, pardoseala si subsolul, pot fi eficiente din punct de vedere energetic daca alegeti corespunzator materialele de constructii. Izolatia termica din acoperis poate salva din energie pe timpul iernii pana la 20% cu materiale de calitate si investitia necesara.

Folositi surse alternative de energie

  O metoda de protejare a mediului inconjurator si o crestere a eficientei energetice, rezulta din folosirea de panouri solare. Cu o mare popularitate in ultimii ani, ele sunt sursa unei energii gratuite, ecologice, inepuizabile, regenerabile, ce reduc costurile la gaz si electricitate.

Bucurati-va de lumina naturala

   Este important ce tip de ferestre alegeti pentru a permite patrunderea unei cantitati cat mai mari de lumina. Termopanul realizat dintr-o sticla ce izoleaza termic va creste eficienta energetica, atat iarna, cat si vara, economisand bani de la facturi.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.