Press "Enter" to skip to content

Cum putem cumpara masina visurilor noastre cand nu dispunem de banii necesari? Cateva sfaturi utile

Desi piata auto a devenit tot mai accesibila pentru populatia generala, in continuare masinile sunt bunuri ce pot depasi de multe ori posibilitatile financiare ale romanilor. Prin vanzarea de masini second hand, tot mai multe familii isi permit acest bun, care a devenit indispensabil pentru indeplinirea sarcinilor cotidiene.

In conditiile in care, pentru o masina confortabila, fiabila si adaptata nevoilor personale, e nevoie de cele mai multe ori de o suma mai mare decat avem la dispozitie, e bine sa ne gandim la forme alternative de finantare. O astfel de optiune este aceea de masini in leasing!

Leasing operational vs. financiar

Pentru a avea o imagine clara despre ce inseamna leasing-ul, acesta trebuie inteles prin prisma celor doua tipuri existente:

  • Leasing operational:intre client si firma de leasing se incheie un contract, pe o perioada determinata, pe parcursul careia, clientul poate folosi autovehiculul. Pe toata perioada, firma de leasing ramane proprietara masinii, desi cheltuielile legate de reparatii, de exemplu, sunt suportate de client. Spre deosebire de un leasing financiar, in cazul achizitionarii de masini in leasing operational, clientul poate opta sa returneze masina sau sa o schimbe cu alta, la finalul contractului. De asemenea, clientul poate opta pentru prelungirea perioadei contractuale;
  • Leasing financiar: presupune ca la finalul perioadei contractuale, clientul sa poata achita integral valoarea masinii, aceasta intrand astfel in proprietatea lui. Asadar, daca doriti ca la finalul contractului sa ramaneti cu masina, acest tip de leasing este mai potrivit pentru dumneavoastra.

Avantajele unui leasing auto

Unii dintre cumparatori resping din start idea unei masini in rate, de teama dobanzilor ce se pot mari pe perioada contractului. Totusi, avantajele reprezentate de achizitia unei masini in leasing pot inclina balanta in favoarea acestei optiuni pentru multi dintre potentialii clienti.

  1. Perioada contractuala limitata – contractul de leasing va permite ca la finalul perioadei convenite anterior sa optati, fie pentru plata integrala a masinii, deci pastrarea ei, fie incheierea unui nou contract de leasing, pentru o alta masina. Cei care au tendinta de a schimba mai des masinile, vor gasi un avantaj valoros in acest aspect;
  • Beneficii pentru firme – o flota auto de masini in leasing va fi disponibila imediat, generand profit, lucru care poate conta mult pentru patronii firmelor mici. Acestia au nevoie imediata de masini pentru desfasurarea activitatilor.

Atunci cand faceti apel la firme specializate in aducerea si punerea in vanzare a masinilor second hand din strainatate, acestea va pot pune in legatura directa cu reprezentantii firmelor de leasing cu care au contracte. Astfel, sunteti scutiti de un efort suplimentar si aveti la indemana toate informatiile, pentru a decide daca optiunea de masini in leasing este cea mai convenabila in acel moment!

Achizitionati masini in leasing dintr-un showroom specializat

Va recomandam sa vizualizati oferta de masini second hand de la autogeist.ro. Daca nu gasiti un model de masina potrivit pentru nevoile si gusturile personale, puteti contacta echipa sau puteti face o vizita in showroom-ul din Galati, iar echipa va cauta masina potrivita pentru dumneavoastra si o va aduce in tara! Si pentru ca exista oricand optiunea de a apela la forme alternative de finantare, precum creditul sau leasing-ul auto, nu veti fi presat de gandul ca puteti rata oferta din lipsa sumei necesare.

Echipa Autogeist, cu o experienta de peste 10 ani in vanzarea masinilor second hand, ajuta clientii sa obtina masina visurilor cat mai repede si ofera toate detaliile de care aveti nevoie inainte de a lua o decizie, prin intermediul review-urilor bine documentate.

Asadar, daca v-ati decis ca doriti sa va indepliniti visul, apelati-i cu incredere pe oricare dintre caile de mai jos:

  • 0236.449.018
  • 0740945736
  • office@autogeist.ro

Sau, puteti vizita showroom-ul din Galati: Str. Brailei, nr. 237, DN2B (iesirea spre Tecuci), zona Tirighina.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *