Press "Enter" to skip to content

Cum pot scăpa business-urile din HoReCa de hârtie, carton, sticlă și plastic

Deschiderea și gestionarea unui business sunt două dintre cele mai interesante activități pe care orice persoană care deține o poziție de conducere (în domeniu) le cunoaște. Indiferent că vorbim despre hoteluri, restaurante sau cafenele, industria HoReCa transformă fiecare zi a clienților într-o oază de relaxare, liniște sau chiar într-un mediu propice pentru lucru. În același timp, aceste locuri se numără totodată printre cele în care se adună cele mai multe cantități de hârtie, carton, sticlă și plastic și care pot fi, în continuare, colectate selectiv și reciclate. De altfel, centrul de colectare deseuri PET HoReCa din București este special conceput pentru a colecta și trimite spre reciclare reziduurile care, în mod normal, ar fi ajuns la groapa de gunoi. Rămâi alături de noi și descoperă cum pot scăpa business-urile din HoReCa de toate aceste probleme!

Respectarea legii nr. 249/2015 din 28 octombrie 2015

La ora actuală, este în vigoare legea privind reglementarea gestionării ambalajelor și a deșeurilor. Acest lucru are ca efect direct reducerea impactului asupra mediului și scăderea efectelor negative pe care reziduurile le au. Majoritatea restaurantelor ajung la finalul zilei să arunce cantități semnificative de ambalaje și produse, ceea ce se traduce prin nenumărați saci de gunoi. În continuare, acest lucru conduce la apariția unor probleme serioase de gestionare a acestor materiale care, ulterior, au un efect dezastruos asupra mediului înconjurător.

Colectarea selectivă de hârtie, plastic, sticlă sau carton

Centrele ce colectare selectivă și reciclare oferă sume de bani importante pentru cantități mari de materiale. Înainte de a putea fi folosite, acestea trebuie să fie atent curățate de toate impuritățile. Mai mult, este important de precizat că toate materialele astfel obține urmează să fie folosite pentru a obține lucruri noi, motiv pentru care este important ca fiecare ambalaj de iaurt să fie bine clătit. Același lucru se aplică inclusiv pentru fiecare sticlă de băuturi, sucuri și orice alte lichide.

Construirea unei relații fidele cu angajații și clienții

Orice business sau instituție este mult mai bine văzută de fiecare dată când demonstrează că are o atitudine proactivă în ceea ce privește responsabilitatea socială. Din acest motiv, colectarea selectivă și reciclarea se numără printre cele mai apreciate activități. Pe lângă faptul că ajută foarte mult la dezvoltarea business-ului, acest lucru contribuie la educarea fiecărui angajat. Mai mult, clienții cu care vei întreprinde discuții de afaceri vor fi de fiecare dată impresionați de modul în care gestionezi situația și de grija pe care afacerea ta o poartă mediului înconjurător.

Scăderea costurilor de gestionare a deșeurilor

Pe lângă cantitatea monitorizată de materiale reciclabile care ajung pe piața din România în fiecare an, există și o cantitate nemonitorizată, care poate să o surclaseze pe cea anterior menționată. Din acest motiv, gestionarea deșeurilor pentru afacerile din domeniul HoReCa poate implica o anumită taxă pentru groapa de gunoi care, la rândul ei, ar putea fi evitată în cazul în care deșeurile ar fi triate de la bun început. Potrivit statisticilor, multe dintre elementele din sticlă, plastic, hârtie sau carton ar putea fi reciclate în mai puțin de 7 zile, în măsura în care acestea ar fi corect selectate și depozitate la un centru de colectare selectivă și reciclare.

Fiecare business din HoReCa are responsabilitatea morală și socială de a scăpa de toate deșeurile rezultate în urma activităților întreprinse, într-un mod care să nu impacteze mediul înconjurător. Apelând la un centru specializat, toate aceste griji vor putea fi rapid soluționate, pentru a scăpa de orice grijă!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.