Press "Enter" to skip to content

Cum ne putem bucura de fructe si legume de calitate?

Legumele si fructele sunt printre cele mai importante pentru sanatatea oamenilor, insa este extrem de important cum ajungem sa ne putem bucura de ele. Este esential modul in care ajung pe mesele fiecaruia si cat sunt acestea de sanatoase. Acest lucru de datoreaza in principal acelor substante numite  pesticide .

Aceste pesticide sunt destul de controversate, datorita numeroaselor discutii legate de ele, insa este foarte important de stiut faptul ca acestea au cel mai mare rol in combaterea daunatorilor plantelor si culturilor .  Dintre acesti daunatori, cei mai important sunt microbii, buruienile sau insectele si animalele care incearca sa distruga cultura sau sa difuzeze diverse boli.

Cel mai ideal mod in care ne gandim la pesticide este acela in care acestea distrug doar anumite organisme, buruieni sau boli care nu au si alte efecte nocive si nu exista efecte negative asupra organismului uman in urma consumului de legume sau fructe tratate cu pesticide.

Pesticidele sunt folosite pentru a da randament in obtinerea unor culturi de calitate inalta si lupta impotriva daunatorilor care pot duce spre pierderi enorme de productie .

Este esential de stiut faptul ca daca aceste pesticide sunt folosite pentru o perioada scurta de timp si acestea sunt folosite in cantitati mici, acestea nu au nici un fel de consecinta negativa asupra organismului uman.

Un alt mod prin care se poate  elimina excesul de buruieni de pe anumite culturi, este prin dozarea exacta a apei, astfel incat aceasta sa nu ajunga decat la radacina plantei, evitand crearea unui mediu propice cresterii si dezvoltarii buruienilor. Cea mai buna metoda prin care se poate realiza acest lucru este cu ajutorul acelui sistem de instalatie picurare, cu ajutorul careia, fiecare planta de pe cultura primeste in mod constant necesarul de apa.

Acesta metoda de instalatie picurare este cea mai eficienta metoda de irigare, putand fi folosita atat pentru a iriga culturi de legume sau de vita de vie, pomi fructiferi si chiar gradini sau sere de flori sau ghivece.

Aceasta este cea mai usoara metoda de irigat, deoarece este foarte usor de instalat si de proiectat, este o metoda foarte ieftine si poate elimina o serie de boli care pot aparea datorita umiditatii crescute.

Un alt mod prin care se pot proteja plantele pentru a se putea dezvolta cat mai bine, in special cand acestea sunt cultivate in sere sau solarii, este datorita unei folie solar, care le poate proteja de soare, vant sau orice conditie climaterica nefavorabila.

Aceasta folie solar are rolul de a proteja culturile si plantele de vantul puternic, de schimbarile bruste de temperatura sau rezistenta pe care o prezinta la incarcatura de zapada sau grindina. De asemenea, folia solar, fiind transparenta, ajuta in cadrul procesului de fotosinteza, permitand o dezvoltare optima a plantelor.

Folosind cu succes toate aceste metode, fiecare se poate bucura de necesarul de fructe si legume, de cea mai inalta calitate.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.