Press "Enter" to skip to content

Cum să-ți mobilezi corect locuința?

Când este vorba de mobilă, majoritatea oamenilor se gândesc la utilitatea acesteia, confortul pe care-l asigură și la un raport calitate-preț satisfăcător. „Ce fel de mobilier se potrivește cel mai bine locuinței mele?” – iată întrebarea pe care și-o pun toți oamenii atunci când vor să-și mobileze locuința. Există mai multe detalii de care trebuie să ținem cont, dar cel mai important este să ne creăm o ambianța în care să ne simțim în largul nostru.

Mobila  – personalitatea locuinței

La fel cum trăsăturile noastre de caracter ne formează personalitatea, așa și mobilierul formează „personalitatea” locuinței.  Această personalitate nu este altceva decât ambianța. Design-ul interior trebuie să fie armonios, iar această armonie constă în raportul proprietăți-utilitate-aspect al mobilierului.  Aceasta este cheia creării unei ambianțe desăvârșite. Este demonstrat științific că proprietățile obiectelor care ne înconjoară ne influențează starea.  Un fotoliu din pluș de culoarea verde pal, de exemplu, invită la relaxare. O ușă din stejar masiv, lăcuit, inspiră un sentiment de siguranță. Trebuie să ne mobilăm locuința în așa fel, încât fiecare piesă de mobilier să ne trezească o stare de bine și un sentiment de confort.

mobila la comanda chisinau

Mobilă Dormitor

Noi ne petrecem aproximativ jumătate de viață dormind. Astfel, trebuie să acordăm o deosebită importanță locului în care ne petrecem această jumătate din viață. Trebuie să ne alegem mobila din dormitor în așa fel încât să creăm o atmosferă cât mai relaxantă și confortabilă. Mobila deschisă la culoare este o alegere potrivită pentru crearea unei astfel de atmosfere. Pentru ca armonia să fie deplină, totul trebuie să fie echilibrat, de la combinația de culori până la proporții. De aceea, nu alegeți piese de mobilier mici pentru o cameră mare și invers.

canapele moldova

Bucătărie la comandă

Bucătăria este la fel de importantă. Chiar dacă nu ne petrecem jumătate de viață în ea, oricum petrecem destul de mult timp acolo. Aici se aplică aceeași regulă esențială în privința design-ului: echilibru. Dacă camera este mică, străduiți-vă să nu înghesuiți mobila acolo. Alegeți piese de mobilier mai mici și aranjați-le compact, astfel încât să aveți destul spațiu. Cât despre culori: puneți-vă imaginația la încercare și alegeți ceea ce vă încântă cel mai mult, important e să fie o combinație echilibrată.

modele bucatarii md

Mebilă pentru Camera de zi

Când vine vorba despre camera de zi, nu există o paletă de culori care să fie cea mai potrivită. Totul depinde de preferințele dumneavoastră și de stilul pe care vreți să-l adoptați. Mulți oameni nu acordă prea multă atenție felului în care este decorată camera de zi și consideră că o canapea, o masă și un televizor sunt suficiente. Totuși, pentru a face această cameră cu adevărat confortabilă, trebuie să avem în vedere câteva aspecte. Este preferabil ca piesele de mobilier precum canapeaua, scaunele și taburetele să aibă o textură moale și plăcută la atingere. Camera de zi este camera în care se adună și se relaxează toată familia. De multe ori, tot aici se invită și oaspeții. Prin urmare, mobila trebuie aranjată în așa fel încât să se circule ușor prin cameră.

Nicăieri nu-i mai bine ca acasă, iar „acasă” înseamnă mai mult decât o clădire. Pentru ca să te simți acasă, totul trebuie să corespundă preferințelor și necesităților tale. De aceea, trebuie să acorzi o mare importanță amenajării cu mobilă.  Fiecare piesă trebuie să fie utilă și să completeze armonios întregul. Totul trebuie să fie echilibrat și plăcut la vedere.  Astfel, se creează sentimentul de confort și tu te simți în largul tău la tine acasă.

canapea chisinau moldova

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.