Press "Enter" to skip to content

Cum masori eficienta colaborarii cu o casa de productie video?

Vrei sa promovezi noua ta afacere cu un videoclip online? Este laudabil ca vrei sa faci acest lucru singur, insa o colaborare cu o casa de productie video iti va aduce multiple avantaje. Unul dintre acestea consta in masurarea eficientei unui videoclip, sau altfel spus, cat de mult profit iti va aduce.

O casa de productie video cu experienta precum www.videomaniax.ro are in spate o echipa de marketing digital, care poate masura cu exactitate care este impactul videoclipului prin analiza datelor, avand posibilitatea de a efectua modificarile necesare.

Prin urmare, nu vei dori sa te confrunti cu un ocean de statistici de unul singur, mai ales ca exista atatea instrumente de masurare a eficientei unui videoclip pentru strategia ta de marketing online. Iata, asadar, cativa factori de masurare a eficientei, de care casa de productie video cu care colaborezi trebuie sa tina cont:

1. View Through Rate (VTR)

VTR este un factor care masoara procentul dintre persoanele care iti vad videoclipul, fata de cele care se uita la el efectiv. Simpla statistica masurata in vizionari nu iti va da prea multe detalii despre impactul videoclipului tau. Ai nevoie sa stii exact ce se intampla pe parcursul vizionarii. Daca, spre exemplu, multe persoane aleg sa inchida videoclipul dupa primele secunde, este probabil din cauza unui preview gresit ales, care nu iti reprezinta corect continutul.

2. Click Through Rate (CTR)

CTR reprezinta un procent din vizitatorii videoclipului, care performeaza o actiune dupa sau in timpul vizionarii, cum ar fi accesarea site-ului sau produselor la care faci reclama. Pentru acest lucru, trebuie sa te asiguri ca exista un buton de Call-To-Action (CTA) inserat corect si care indeamna la actiune. In acest sens, poti implementa si A/B testing, in care inserezi doua butoane, pentru a vedea care este mai eficient.

3. Numarul de share-uri

Odata ce videoclipul tau apare online, are nevoie sa poata fi share-uit. Precum stii, social media este cel mai bun instrument pe care il ai la indemana pentru ca videoclipul tau sa devina viral. Tool-uri precum Vidyard.com te pot ajuta sa vezi de cate ori a fost share-uit videoclipul tau, dar si in ce retele sau alte statistici importante. Asigura-te ca agentia sau casa de productie video cu care colaborezi este la curent cu aceste tehnologii de monitorizare.

4. Timpul de vizionare

Numarul de views masoara doar momentele in care utilizatorii au dat click pe butonul de play. Pe de alta parte, timpul de vizionare masoara efectiv implicarea unui utilizator. Poti vedea astfel cati dintre utilizatori s-au uitat pana la final, pentru a vedea complet mesajul pe care incerci sa il transmiti.

De regula, jumatate din audienta se va uita la 15 secunde dintr-un videoclip, inainte de a-l opri. Astfel, poti pastra aceasta durata, fiind sigur ca incluzi tot mesajul in acest interval, pentru a capta atentia utilizatorilor.

5. Durata de viata a unui videoclip

O metoda foarte eficienta de a vedea mai bine care este ROI-ul (Return On Investment) este de a analiza performantele unui videoclip pe o perioada mai lunga de timp. Dupa ce ai strans aceste informatii, formeaza un grafic si vezi cum poti influenta valorile acestuia. Fie ca vrei sa obtii mai multe conversii, vizionari sau abonati, masurarea eficientei pe o perioada de timp este absolut necesara.

In concluzie, lansarea unui videoclip nu este niciodata ultimul pas dintr-o campanie de marketing online. Cu putina munca in plus, casa de productie video cu care colaborezi poate genera mai multe vizualizari sau obtine feedback important pentru urmatoarele creatii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.