Press "Enter" to skip to content

Cum îngrijim tenul cu imperfecțiuni?

Young brunette girl displeased of her problem acne face skin over white background. health cosmetology and skincare. Free Photo

Ce vezi când te uiți în oglindă? Porii măriți, petele pigmentare și punctele negre îți dau bătăi de cap? Tenul cu imperfecțiuni afectează multe doamne și domnișoare în ziua de azi, iar oboseala, stresul, dereglările hormonale și tranziția de la cald la rece nu ajută deloc. Cu siguranță viața ta ar fi mult mai simplă dacă tenul ar reacționa la o simplă curățare a feței – cu tradiționalele apă și săpun – dimineața imediat după ce te trezești, însă atunci când suferi de acnee, trebuie să fii atentă la toate elementele care iau contact cu pielea ta. 

Alegerea produselor de îngrijire este importantă, fiindcă ingredientele nepotrivite favorizează apariția coșurilor. Chiar și un fond de ten cu concentrație prea mare de ulei poate accentua blocarea porilor și apariția punctelor negre. Din fericire, există și foarte multe produse special create pentru îngrijirea tenului cu imperfecțiuni. O rutină bine pusă la punct, alegerea machiajului potrivit, folosirea unor pensule pentru machiaj dintr-un material delicat și curățarea lor periodică vor face diferența.

Cu produsele potrivite în trusa de machiaj și câteva trucuri de îngrijire, chiar și tenul cel mai greu de temperat poate ajunge la rezultate excepționale. Citește în continuare articolul și convinge-te singură!

Tenul acneic poate fi dificil de îngrijit, dar nu imposibil. Pasul cel mai important este înțelegerea nevoilor sale în stabilirea rutinei de îngrijire.

Poate cea mai comună afecțiune a pielii, acneea, afectează îndeosebi tenul, dar chiar și gâtul, pieptul, brațele, fesele și spatele pot prezenta erupții cutanate din cauza glandelor care produc sebum în mod excesiv.

Cum apare acneea?

Totul pornește de la foliculul sebaceu care inundă porii cu o cantitate mare de ulei și care influențează apariția bacteriilor. Aceste bacterii sunt ținute la distanță de organism printr-un mecanism de apărare împotriva microbilor, ce inflamează zona afectată și provoacă înroșirea pielii. Odată cu blocarea porilor, toxinele pe care glandele sebacee le produc, nu vor mai putea fi eliminate, iar bacteriile vor începe să se multiplice, generând infecții asupra pielii.

O rutină de îngrijire adecvată nevoilor speciale ale tenului tău, poate menține sub control apariția sebumului și poate tempera erupțiile cutanate. Iată cele mai simple metode pe care le poți aplica și tu la tine acasă:

Woman washing face in bathroom Free Photo

Curățarea profundă și delicată îndepărtează murdăria, machiajul și alte reziduuri de suprafață care se pot acumula și pot bloca porii. Alege un gel de curățare delicat, dar eficient, care are o acțiune special dezvoltată pentru îndepărtarea impurităților acumulate zilnic pe ten, dar și pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața tenului. 

Gama Essentials propune un gel de curățare pe bază de vitamine ce face o spumă densă și lasă pielea curată și protejată. Nu conține săpun, alcool sau parabeni ce pot irita tenul, iar formula îmbogățită cu vitamina E, glicerină și ulei natural de canola îl face potrivit chiar și pentru un ten sensibil.

 Pretty young smiling female with cotton pad enjoying procedure of cleaning face with toner or micellar water Premium Photo

Tonifierea ajută la reîmprospătarea pielii și la eliminarea reziduurilor suplimentare, cum ar fi uleiul, care poate fi abundent în pielea predispusă la acnee. O loțiune tonică contribuie la reducerea petelor pigmentare și asigură pielii aspectul uniform, luminos și strălucitor.

Formula bazată pe o combinaţie suedeză de ingrediente naturale şi complexul LumiLight a loțiunii din gama Optimals Even out, elimină stratul de celule moarte, urmele de impurităţi, tonifică pielea şi micşorează porii. 

Exfoliază 

Facial brush or face sponges choice concept Premium Photo

La fel de importantă pentru îndepărtarea celulelor moarte este și exfolierea, întrucât contribuie la dispariția efectului abraziv al pielii. Încearcă o formulă eficientă, dar delicată cu pielea ta. Gelul exfoliant Pure Skin acționează asupra punctelor negre și previne formarea acestora, întrucât datorită particulelor abrazive îndepărtează excesul acumulat în porii încărcați. 

Photo of young nice glad lady with natural beauty with a towel on her head after shower, stands and puts on face cream, looks away. Free Photo

Hidratarea pielii este pasul cel mai important în orice rutină de îngrijire. Cu ajutorul unor produse pe măsura nevoilor tenului tău, pielea va fi suficient de hrănită și luminoasă pentru a-și recăpăta suplețea și luminozitatea. Cu o textură lejeră de gel, crema de noapte Optimals Hydra Matte este special creată pentru tenul cu imperfecțiuni, întrucât asigură un excelent efect matifiant și micșorează porii în timp ce lasă pielea echilibrată și luminoasă și îi oferă hidratarea de care are nevoie.

Nu doar rutina de îngrijire contribuie la reducerea imperfecțiunilor de pe ten. Chiar și acele produse pe care le alegem pentru estomparea efectului cauzat de erupțiile cutanate și de petele acneice pot să împuțineze riscurile apariției mai multor imperfecțiuni. Așa că, data viitoare înainte să alegi un fond de ten după gradul de acoperire, poate că ar fi mai bine să iei în calcul nevoile tenului pentru a nu încărca și mai tare tenul și a-l predispune la probleme mult mai serioase.

O formulă lejeră ce îi permite pielii să respire poate fi o alegere nemaipomenită pentru un ten încercat. În combinație cu tehnologia Anti-Shine, fondul de ten The One Matte Velvet combate aspectul lucios al pielii și conferă o senzație de confort în timp ce asigură un grad de acoperire mediu spre mare.

Tenul cu imperfecțiuni este dificil de îngrijit, dar nu imposibil! Recomandările noastre te vor ajuta să îți ușurezi munca atunci când te pregătești de o ieșire în oraș cu prietenele sau chiar la o întâlnire, însă dacă ușor-ușor începi o rutină complexă de îngrijire și aplici cu regularitate punctele prezentate mai sus, felul în care pielea ta se comportă și reacționează la factorii externi se va schimba complet.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *