Press "Enter" to skip to content

Cum evităm situațiile de urgență? Mentenanța mașinii și servicii de tractări auto de calitate!

În zilele noastre, să deții o mașină nu mai reprezintă un privilegiu. Prețurile lor variază în funcție de model, dar cert este că oricine își poate permite un autovehicul cu care să se deplaseze dintr-un punct în altul. Pentru că pot apărea mai multe situații de urgență, trebuie să avem în vedere mentenanța mașinii și alegerea unei firme de tractari auto Bucuresti pe care ne putem baza în orice moment.

Cum ținem la distanță defecțiunile tehnice ale mașinii personale?

Modul în care noi ne întreținem mașina poate decide perioada de viață a acesteia. Pentru că numărul autovehiculelor de la noi din țară a crescut brusc și este într-o continuă creștere, fiecare șofer trebuie să respecte un set de reguli prin care putem evita situațiile în care suntem nevoiți să apelăm la serviciile unei firme de tractări auto.

Alege un combustibil premium – Diferența dintre un combustibil de calitate și unul standard este de doar câteva zeci de lei la un full de carburant. Folosind un combustibil de calitate putem prelungi durata de viață a motorului. Chiar dacă economisim pe termen scurt, în cazul unor defecțiuni tehnice provocate de un carburant de proastă calitate vom pierde toate aceste economii și foarte mult peste.

Alege piese de schimb de calitate – Atunci când suntem nevoiți să schimbăm o piesă la propria mașină este recomandat să comandăm doar piese originale sau aftermarket, dar de o calitate superioară. Piesele din dezmembrări sunt mai ieftine, dar nu sunt la fel de sigure pentru că au mai fost folosite și durata lor de viață a fost scurtată considerabil, deci ne pot lăsa în orice moment.

Schimbă consumabilele la timp – Fiecare model de autovehicul are precizat în manualul mașinii un anumit număr de kilometri la care este indicat să facem schimburile de ulei și de filtre. Pentru că infrastructura de la noi din țară nu se ridică la nivelul celei din țara de origine a autovehiculului, trebuie să ne prezentăm la service într-o perioadă chiar mai scurtă decât cea recomandată.

Ține în permanență un contact al serviciilor de tractări auto în telefon

Ne putem întâlni cu situații de urgență la fiecare pas, iar de multe ori, cea mai bună opțiune este să avem deja memorat un număr al unei firme care ne poate ajuta. Chiar dacă suntem obișnuiți să acționăm doar în ultimul moment, când vine vorba despre siguranța noastră și a mașinii pe care o conducem, trebuie să ne pregătim cu câteva mici detalii care pot schimba complet situația.

În cazul unui accident rutier putem acționa conform emoțiilor, iar mulți dintre șoferii care au trecut prin astfel de momente dificile au apelat la prima firmă de asistență care le-a ieșit în cale. Pentru că sunt singura variantă la care putem apela în acele momente și patronii acestor firme cunosc acest lucru, costurile unei intervenții vor fi considerabil mărite. Chiar și în aceste situații de urgență trebuie să facem cele mai bune alegeri și să nu apelăm la compromisuri ce vor aduce o gaură importantă în propriul buget.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.