Press "Enter" to skip to content

Cum economisim caldura odata cu venirea toamnei

 Fiecare dintre noi incearca sa scada costurile ridicate ale facturilor din perioada mai rece a anului. Odata cu venirea toamnei,  temperaturile scad,  iar aerul mai rece isi face simtita prezenta in fiecare incapere.  Puteti reduce facturile la incalzire luand anumite masuri si eliminand unele ,, probleme” ale locuintei care lasa caldura din interior sa se piarda.  Cateva sfaturi utile de care puteti tine cont odata cu sosirea toamnei sunt prezentate mai jos si care va ajuta sa economisiti energia termica.

Alegeti termopane de buna calitate

   Geamurile termopane sunt extrem de eficiente in a menține caldura in interiorul casei si  a nu o lasa sa se piarda.  Daca sunteti in perioada lucrarilor pentru noua casa sau va ganditi sa schimbati ferestrele, alegeti termopane de calitate superioara,  pentru o investitie profitabila si de lunga durata.  Cu geamuri termopan falticeni sporiti considerabil economisirea energiei, cu o izolatie termica foarte buna, aerul rece de afara nu mai poate patrunde in locuinta, iar caldura se pastreaza in interior, astfel viitoarele facturi la utilitati vor fi reduse. Modelul de geamuri termopan falticeni  cu o tamplarie din PVC ofera beneficii atat pentru o eficienta energetica si de durata,  cat si pentru o securitate ridicata a casei.

Lasa-ti caloriferele libere

    Pentru a nu ingreuna incalzirea camerei si pentru a nu fi nevoie ca centrala sa porneasca mai des decat e necesar,  nu acoperiti caloriferele cu haine sau orice alt tip de material. In fata lor lasa-ti un spatiu liber, nu e indicat sa aranajati in fata caloriferele nici o piese de mobilier, pentru un circuit eficient al caldurii prin camera.

Izolarea locuintei este foarte importanta 

   Caldura este cel mai bine retinuta intr-o casa izolata,  cum si alegerea de termopane ajuta la o izolare termica eficienta. Izolarea locuintei va economisi mult din energia termica si va reduce considerabil consumul. Ea ar trebui facuta atat la exteriorul locuintei, cat si la interiorul ei.

O centrala noua

   Daca aveti deja o centrala mai veche, optati pentru una noua. Modelele noi de centrale termice dau un randament mult mai mare, iar o centrala termica cu tiraj fortat  si cu o camera etansa de ardere va fi mai eficienta decat o centrala veche pe gaze. Tehnologia genereaza un raport maxim de energie comparativ cu cantitatea combustibilului utilizat, astfel o sa aveti parte de toata caldura necesara la un pret mai mic.

     E bine sa identificati locurile din casa pe unde se pierde caldura si sa preveniti aceste pierderi: pereti,  ferestre si usi, podele si subsol, pod sau acoperis,  pot fi cauzele unei pierderi de caldura considerabile si rezultatul facturile crescute. Tipul tamplariei al geamurilor termopane, cat si materialele din care sunt confectionate pot fi responsabile de o pierde de 25 % a caldurii sau responsabile de o retinere eficienta a caldurii in locuinta,  in functie de calitatea lor. Aerisirea in perioada rece a anului, se face pe perioade scurte cu deschiderea larga a ferestrelor pentru a evita pierderile mari de caldura. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.