Press "Enter" to skip to content

Cum decurge un consult oftalmologic specializat?

Se recomanda ca mersul la un consult oftalmologic sa devina o rutina pentru persoanele care se cunosc cu afectiuni la nivelul sistemului olfactiv, intrucat in timp acestea se pot agrava si pot afecta in mod serios ochiul. Astfel, pentru persoanele care cauta un cabinet specializat, recomandarea specialistilor este Grupul Medical Romgermed.

Cat dureaza un consult oftalmologic?

consult oftalmologic

Cu cat un consult oftalmologic este efectuat mai devreme, cu atat sansele ca afectiunile sa fie unele severe sunt mai mici. Exista anumite persoane care sunt predispuse genetic la a dezvolta anumite boli in organism, indiferent unde sunt localizate. Afectiunile oculare sunt adesea regasite la nivelul ochilor in etapa imbatranirii, intrucat vederea incepe sa cedeze treptat.

Totusi, si din cauza faptului ca oamenii sunt tot mai expusi in fata ecranelor (fie la laptop, in fata calculatorului, a telefonului sau a televizorului), aceste afectiuni se pot agrava mai rapid. Lumina albastra deschisa pe care acestea o emit este daunatoare pentru vaz, astfel ca mersul la un consult oftalmologic in mod periodic este recomandat. Un examen oftalmologic nu dureaza 5 minute, ci in mod normal un examen efectuat cum trebuie ajunge chiar si pana la 30-40 de minute.

Care sunt pasii pe care medicul specialist ii urmeaza?

Majoritatea pacientilor pasesc in cabinet fara a cunoaste exact cum se desfasoara un astfel de consult oftalmologic, acestia fiind speriati tocmai datorita faptului ca nu stiu ce urmeaza. Initial, medicul va masura dioptriile pacientului, acestea fiind in neregula tocmai la persoanele care sunt expuse tot mai mult si des in fata ecranelor.

Ulterior, se va determina acuitatea vizuala, adica pacientul va fi rugat sa citeasca niste cifre si numere de pe un panou pentru a se vedea de la ce distanta se vor putea citi acestea. In ultimul rand, vor fi examinate corneea, irisul, cristalinul si camera anterioara a ochiului. Odata ce cadrele medicale au identificat problemele sau afectiunile de la nivelul sistemului olfactiv, va fi prescris un tratament adecvat.

Astfel, acest examen este nedureros, non-invaz su simplu. Grupul Medical Romgermed te asteapta pentru efectuarea analizelor si investigatiilor necesare pentru mentinerea sanatatea in parametrii normali.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *