Press "Enter" to skip to content

Cum alegi constructorul potrivit pentru casa ta?

Problema terenului a fost rezolvata, ai reusit sa obti toate avizele necesare de la autoritatile locale, ai chiar si un proiect al casei mult visate? Nu iti mai ramane decat sa alegi un constructor pentru a putea transpune in realitate casa visurilor tale. Daca ai trecut cu brio de toata birocratia si, in plus, ai reusit sa si faci rost de banii necesari unei astfel de investitii, ce poate fi mai greu, nu?

Ei bine, alegerea unui constructor potrivit iti poate da multe batai de cap. Pe piata din Romania, domeniul imobiliar a explodat in ultimii ani, in primul rand si datorita faptului ca a fost introdus Programul Prima Casa, care ofera diverse avantaje celor care sunt dispusi sa il acceseze. Astfel tot felul de firme si echipe, unele chiar obscure, iti pun la dispozitie oferte care mai care mai atragatoare. Cum faci sa eviti escrocii? Cel mai bine ar fi sa alegi o echipa care lucreaza legal. Desi pretul poate fi mai mare, la prima vedere, poti sa ai mai multe avantaje in acest sens. Spre exemplu vei primi o factura dar si o garantie a lucrarii care este binevenita, in cazul in care apar unele probleme la constructie. In acest caz, daca firma nu isi respecta termenele sau indatoririle contractuale poti apela chiar la instanta de judecata pentru a primi despagubiri consistente pentru incalcarea termenelor.

In cazul in care te incapatanezi totusi sa obti, inca de la inceput un pret mai mic, pentru o echipa de muncitori care nu lucreaza legal, trebuie sa ti cont de cateva detalii. In primul rand, nu opta pentru primul venit, primul servit, obtine datele de contact de la mai multe echipe, dupa care poti lua contact cu fostii clienti. Cere sa vezi lucrarile executate la fata locului, dar si sa afli parerile beneficiarilor anteriori privin respectarea timpului de executie, modul in care se executa lucarile si asa mai departe. Dezavantajul la aceasta alegere este si faptul ca echipa, pe parcursul lucrarii, iti poate cere sume suplimentare de bani, invocand aparitia unor cheltuieli nepravazute. In plus, trebuie sa stabiliesti de la bun inceput daca tot ei sunt cei care se ocupa cu interiorul casei dar si cu instalatiile electrice si sanitare.

Daca ai pus la punct toate aceste aspecte nu iti ramane decat sa contractezi echipa aleasa si sa urmaresti personal, ar fi bine, dupa cum spun specialistii, etapele lucarii, pentru a fi sigur ca totul se desfasoara ca la carte, conform planului intocmit.

Nu uita sa ii atentionezi sa lucreze cat mai curat si sa stranga dupa ei resturile ramase. Desi in Roamania aceasta mentalitate nu este impamantita, ar fi bine sa le atragi atentia si asupra acestui lucru. Dupa ce casa este finisata si la interior, apeleaza la o firma de curatenie din Craiova, care iti va pune la dispozitie oameni specializati si materialel necesare pentru ca locuinta ta sa se transforme intr-un veritabil camin.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.