Press "Enter" to skip to content

Cum Aleg un Calculator pentru Editare Video

Alegerea unui calculator bun pentru editare video este un lucru pe care o multime de persoane il au in vedere. Editarea video se bazeaza asadar foarte mult pe GPU, de acceea, va trebui sa va preocupe si calitatea GPU, in afara de gasirea celui mai bun procesor.

Atunci cand vorbim despre procesare, este mereu o idee mult mai buna sa alegeti un desktop si nu un laptop. Un computer de tip desktop, cat mai bine construit va va da o satisfactie mult mai mare fata de un laptop. Veti avea astfel o putere mai mare de calcul la dispozitie voastra pentru mai putini bani, comparativ cu un computer portabil si anume cu un laptop.

Puterea este cel mai important aspect atunci cand va alegeti un laptop. Cu toate acestea, nu trebuie sa ignorati si faptul ca exista o multime de laptopuri care va pot oferi si optiunea perfecta de editare video. Aceste laptopuri nu ar trebui astfel ignorate.

Pentru o editare video profesionala, aveti in vedere cerintele universale hardware. Va trebui totusi sa aveti mereu in vedere cateva specificatii cheie, astfel incat editarea si procesarea video sa se desfasoare asa cum va doriti si sa fiti multumiti de rezultatul pe care il veti obtine.

Puterea de procesare este, dupa cum am zis, un lucru foarte important de avut in vedere. CPU este rege pentru ca acesta realizeaza cea mai mare parte a lucrarilor de procesare. Incercati astfel sa mergeti catre cele mai noi procesoare in acest caz, astfel incat sa puteti procesa clipurile fara nici u nfel de problema. Un CPU high-end este astfel o solutie ce nu trebuie ignorata.

Memoria RAM este si ea utila in lucrarile de editare video, de aceea minumul pentru astfel de statii grafice sau calculatoare pentru uz profesional ar trebui sa fie 8GB, dar cel mai bine este sa va orientati catre o memorie RAM de 16 GB.

Un alt lucru foarte important il reprezinta placa grafica. Avand o placa grafica de calitate, veti putea rula cu usurinta programe foarte complexe precum este cazul lui Premiere Pro, After Effects sau Final Cut Pro. Veti putea asfel sa utilizati un GPU integrat in procesorul vostru.

In cazul in care vreti sa beneficiati maxim de computerul vostru, atunci va trebui sa aveti in vedere si o placa grafica dedicata, de aceea puteti sa alegeti o placa precum NVIDIA Quadro. O astfel de palca grafica este conceputa special pentru software-urile de editare video.

In ziua de azi un SSD de 1 TB este unul destul de accesibil, iar un lucru de remarcat este ca SSD-urile sunt astfel mult mai rapide decat HDD-urile. Veti putea sa lucrati cu fisiere mari mult mai usor, dar si sa economisti bani pe masura ce veti lucra cu un SSD. Alegeti un SSD cu o capacitate mai mare, doar daca va permiteti o astfel de componenta. Daca nu va permiteti, alegeti un HDD care sa poata duce 7200 RPM. Nu omiteti nici porturile, de aceea aveti in vedere conexiunea prin USB, in special USB 3.0 sau chiar USB 3.1 Gen 2.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *