Press "Enter" to skip to content

Creditele Nebancare pentru societăți

În mare parte, până acum am discutat doar despre creditele nebancare pentru persoane fizice și despre beneficiile acestora pentru persoanele fizice ce întâmpină diferite dificultăți de ordin financiar. Dar, majoritatea IFN-urilor ce oferă împrumuturi persoanelor fizice au cel puțin o ofertă și pentru societățile comerciale.

Cu siguranță că de mai bine de un an există multe firme ce întâmpină dificultăți financiare din cauza pandemiei de coronavirus ce pare că a pus stăpânire pe întreg Globul, virusul fiind transmis deja la peste 100 de milioane de oameni din lume, alte câteva zeci de mii find ucise. Dar, virusul nu a luat doar vieți omenești, ci a pus în mare dificultate și firmele. Au fost foarte multe restricții, am avut perioade cu hoteluri, restaurante, terase, fabrici întregi închise temporar din cauza pandemiei. Ulterior, restricțiile s-au mai relaxat însă problemele nu au dispărut, deoarece marea majoritate a firmelor nu figurează la capacitate completă.

Poate că au existat multe firme ce nu au mai avut bani să își plătească angajații sau nu au mai avut bani pentru a putea plăti diferiți distribuitori ce se ocupau cu livrarea mărfii. Pentru aceștia și nu numai, venim cu o soluție rapidă, pe termen mediu, pentru a putea să iasă puțin din datorii până ce vor reuși să își pună din nou afacerea pe picioare.

După cum am mai spus, există destul de multe instituții financiare nebancare ce oferă împrumuturi firmelor. Desigur, documentele solicitate și condițiile de acordare și eligibilitate sunt ceva mai dure, însă nu imposibil de depășit.

Dacă pentru un împrumut rapid nebancar pe persoană fizică se solicită doar buletinul și eventual o dovadă a câștigării unui venit minim lunar, pentru firme, se solicită ceva mai multe documente. Vorbim aici de certificatul de înregistrare al firmei, actul de identitate al administratorului, diferite balanțe pe anul în curs, bilanț și posibil actul constitutiv. Însă, totul variază de la IFN la IFN.

Odată ce va fi făcută analiza de către instituția la care ai aplicat, iar creditul tău a fost aprobat, tot ceea ce trebuie să mai faci este să aștepți ca suma pe care ai solicitat-o să îți fie livrată în contul bancar indicat de către tine. Desigur, există și unele condiții pentru aprobarea unui astfel de credit, iar majoritatea acestor condiții țin de sumele și veniturile pe care firma ta le-a înregistrat. Desigur, nu odată cu pandemia și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești au devenit ceva mai relaxate, mai permisive

Odată ce banii ți-au fost livrați în contul firmei, nu mai ai de făcut decât un singur lucru: să folosești banii în scopul pentru care aveai nevoie, iar ulterior să te pui pe treabă în mod serios, deoarece trebuie să respecți angajamentul de returnare a banilor în termenul stabilit cu respectivul IFN.

Desigur, condițiile sunt mult mai relaxate față de împrumuturile prin băncile comerciale, iar documentația solicitată este mult redusă față de cea solicitată de o banca comerciala pentru un împrumut pe persoană juridică. Probabil că sunt mulți printre noi ce au aplicat pentru un împrumut și la o banca comerciala și încă țin minte documentația enormă solicitată.

Înainte să aplici pentru un astfel de împrumut trebuie să ții cont de două lucruri: să respecți perioada de returnare a banilor și să știi că dobânda este ceva mai mare decât în cazul împrumuturilor prin băncile comerciale.

În concluzie, un împrumut rapid nebancar pentru persoanele juridice s-ar dovedi a fi o soluție numai bună pentru a scăpa din impasul financiar în care te afli, dar trebuie să fii atent la cele două lucruri mai sus menționate.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.