Press "Enter" to skip to content

Consult oftalmologic este binevenit cel putin o data la doi ani pentru a preveni sau trata eventualele boli ale organelor vizuale

Organul vederii include nu numai ochiul, ci si structurile care il inconjoara, pleoapele si sistemul lacrimal.

Consultatiile oftalmologice trebuie luate cat mai in serios posibil, deoarece calitatea vederii dumneavoastra depinde de ele. Pune intotdeauna sanatatea ta pe primul loc si acorda oftalmologiei ceva timp in viata ta.

Ce probleme pot aparea dupa un consult oftalmologic?

In urma unui consult oftalmologic se pot constata o serie de probleme de vedere, dar in general, cu diagnosticarea in timp util, tratamentul poate fi efectuat cu ajutorul tratamentului. Aceste conditii includ:

consult oftalmologic

Prezbiopia – In urma acestei afectiuni, cristalinul incepe sa isi piarda din flexibilitate. Iar unul din simptomele cele mai des intalnite este acela ca pacientul nu mai se poate concentra cu atata usurinta asupra obiectelor aflate in aproprierea sa. Majoritatea pacientiilor se plang ca aceasta afectiunea le-a aparut brusc. Acest lucru este departe de adevar, caci aceasta se datoreaza pierderii flexibilitatii de-a lungul anilor. Partea cea mai rea este ca aceasta nu poate fi prevenita si face parte din procesul de imbatranire.

Cataracta – tot in urma unui consult oftalmologic se poate descoperi si afectiunea cunoscuta sub numele de cataracta. In urma acesteia se constata ca a aparut o zona tulbure sau opaca in cristalinul ochiului. Aceasta poate sa strice calitatea vederii. In general aceasta afectiune este intalnita la persoanele cu o varsta de peste 55 de ani.

Glaucomul – consultatiile oftalmologice pot duce si la descoperirea glaucomului. Aceasta este o afectiune grava deoarece in timp se deterioreaza nervul optic. Si au existat cazuri in care pierderea totala a vederii a avut loc. Aceasta afectiune apare cel mai frecvent atunci cand tensiunea intraoculara este prea ridicata.

Retinopatia diabetica – in urma unui consult oftalmologic se poate depista retinopatia diabetica in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Retina se va deteriora in timp si de cele mai multe ori se ajunge sa se piarda vederea de tot. Astfel ca trebuie sa se ia din timp masuri pentru a nu se ajunge la acest lucru.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.