Press "Enter" to skip to content

Colectia Fairyland – auxiliarele potrivite pentru copilul tau

Jenny Dooley și Virginia Evans vin în ajutorul elevilor ce doresc să deprindă cu ușurință limba engleză într-un mod interactiv și distractiv, creând o lume a fanteziei, a aventurii, numită Fairyland. Autoarele au publicat o serie de caiete speciale și manuale, fiecare vizând o anumită categorie de vârstă. Fairyland Activity Books sunt concepute pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe limba engleză cu ajutor activităților interactive, ce se axează pe jocuri (activitate îndrăgită de cei mici). Pe întreg parcursul învățării, noțiunile gramaticale sunt introduse în mod firesc, lent, clar, pentru a fi asimilate cu ușurință și a avea certitudinea unei acumulări constante de cunoștințe. Imaginile atractive și jocurile antrenante vor stimula creativitatea și perspicacitatea celor mici, ajutându-i pe plan social să interacționeze fără a întâmpina dificultăți.

            Fiecare caiet al elevului are un manual corespondent al profesorului. Teacher’s Book conține sugestii de predare, activități noi, jocuri suplimentare, teste și planuri de lecții. Pe lângă acestea, manualul profesorului conține un set de postere pentru dotarea cabinetului de limba engleză, utile elevilor pentru deprinderea elementelor de vocabular (imaginile au rol în memorarea vizuală, cât și în captarea atenției, fiind un ajutor substanțial în recapitularea noțiunilor învățate anterior). Manualele sunt realizate în conformitate cu programa școlară abordată prin Ordinul Ministrului Educației Naționale

            În momentul în care elvul intră în lumea Fairyland, acesta descoperă activități interactive, planșe de joc cu rol recapitulativ, teatru de păpuși, abțibilduri folosite în cadrul diverselor activități, teste de recapitulare și evaluare pe module, jocuri, fișe cu imagini ale personajelor din manual, un dicționar explicativ, ilustrat cu abțibilduri pentru activarea memoriei pe termen lung.

            Pe lângă toate informațiile oferite, manualele includ și un CD destinat elevului, ce oferă suport audio pentru activitățile din manual. Versiunea electronică reproduce toată informația din manualul tipărit, aducând un plus de conținut. Fiecare modul conține activități de asociere, animații video, exerciții de tip adevărat fals, de completare, de asociere. Ilustrațiile sunt viu colorate, intense și au rolul de a introduce elevii într-o lume magică, plină de aventuri spectaculoase, în care elevul devine personaj din propria poveste.

            Jenny Dooley și Virginia Evans au împărțit lumea Fairyland în Fairyland Starter, Fairyland 1, Fairyland 2, Fairyland 3, Fairyland 4 si Fairyland 5. Fiecare manual oferă o gamă largă de informații, în funcție de nivelul de cunoștințe al elevului. Dacă la început elevul învață primele noțiuni elementare (expresii introductive necesare unei prime conversații, denumirea jucăriilor preferate, a obiectelor din locuința proprie, descrierea chipului, a preparatelor culinare favorite, denumirea și diferențierea celor mai cunoscute animale domestice/sălbatice și descrierea propriilor simțuri), pe parcursul aprofundării limbii engleze, nivelul de dificultate crește, astfel încât acesta va reuși să dobândească informații din ce în ce mai complexe, va scrie fluent în limba engleză, va stăpâni mai bine gramatica limbii (subiecte, verbe, adjective, prepozitii), va recunoaște și identifica țări străine, cât și alte orașe ale lumii împreună cu specificațiile de bază. Pe lângă acestea, elevul va reuși să vorbească despre diverse origini, să descrie persoanele din jurul său și să vorbească despre trăsăturile fizice și caracteristicile personale, să descrie lucruri și să interacționeze cu ceilalți în diverse situații, întâmplări, evenimente, să poarte un dialog în care va descrie minuțios un eveniment și va avea cunoștințele necesare pentru a putea cere ajutor la nevoie.

            La sfârșitul celor cinci manuale, elevii vor dobândi informații ce vizează diverse specialități, vor putea să descrie cu ușurință o gospodărie, cât și activitățile din ea, vor recunoaște diverse sporturi, vor descrie activități artistice. Copilul va reuși să vorbească și să descrie anumite locuri de muncă, diverse activități recreative. Vor dobândi noțiuni ce vizează orientarea în timp și spațiu, vor recunoaște prețurile, ora exactă în limba engleză și vor reuși să-și exprime cu ușurință preferințele fără a avea o temă anume. Vor reuși să-și descrie vecinii, prietenii, să vorbească despre propria rutină, vor cunoaște noțiuni ce vizează legile țărilor, regulile de circulație, diverse dureri/afecțiuni.

            Fairyland Activity Book ajută elevii să se exprime mai ușor, atât pe plan social cât și afectiv. Vor reuși să-și exprime stările, vor putea vorbi despre trecut, prezent, obiective de viitor. Prin deprinderea limbii engleze, copii vor putea să spună povești, evenimente din sfera imaginară, să creeze personaje magice și să intre într-o lume doar a lor; o lume unde magia este pretutindeni.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *