Press "Enter" to skip to content

Clarkia – Tinctura din trei plante și sistemul digestiv

Sistemul digestiv are rolul de a transforma materia primă din diferite alimente în vitamine, minerale, nutrienți și alte substanțe necesare pentru supraviețuirea organismului și să asigure eliminarea susbstanțelor toxice din organism. Procesul cheie al acestui sistem este digestia.

Pe scurt, sistemul digestiv este alcătuit din tubul digestiv care include părți precum: cavitatea bucală, faringe, esofag, stomac, intestin şi glandele anexe ( ficat, pancreas ). Tubul digestiv porneşte de la gură şi ajunge la anus, iar de-a lungul acestui traseu are loc absorbţia în organism a vitaminelor, sărurilor minerale, glucidelor, grăsimilor şi proteinelor, toate cu rol important în obţinerea aportului energetic.

Atunci când vorbim de boli ale sistemului digestiv, în cavitatea bucală ajung o mulțime de bacterii si microorganisme, care pot ajunge în timpul meselor oriunde pe tractul digestiv. Cumulat cu o alimentație nepotrivită, procesată incorect, luarea meselor pe fugă, nerespectarea unui program fix de luare a meselor, etc., pot conduce la diverse probleme de digestie.

In ajutorul menținerii sănătății sistemului digestiv vine Clarkia – Tinctura din trei plante, un amestec de pulberi de plante (părți egale de coajă de Nuc-negru-american/Juglans nigra, muguri de Cuișoare/Syzyngium aromaticum și părți aeriene de Pelin/Artemisia absinthium).

Nucul negru (Juglans nigra) este utilizat grație acțiunilor sale antiparazitare, antiseptice, antibacteriene, antivirale și antifungice. Cu un conținut mare de elemente esențiale nutriționale, nuca neagră este recomandată în diferite afecțiuni gastro-intestinale și în prevenirea acestora.

Muguri de Cuișoare (Syzyngium aromaticum) au un efect pozitiv asupra ulcerelor de stomac, pot fi utilizate pentru a diminua grețurile, vărsăturile și flatulența și pentru a stimula sistemul digestiv. Au acțiune antiseptică locală puternică și anestezică ușoară. Cuișoarele conțin sesquiterpene, acestea s-au dovedit a avea o activitate semnificativă in inducerea enzimei de detoxifiere a glutation S-transferazei in ficatul și intestinul subțire; capacitatea anticancinogenilor naturali de a induce astfel de enzime de detoxifiere se corelează bine cu capacitatea lor de a inhiba carcinogeneza chimică.

Pelin (Artemisia absinthium) este un tonic amar, emanagog şi antihelmitic, colagog, antibacterian, antiseptic, schizoticid, carminativ, stimulează şi usurează digestia, tonic digestiv, stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale.

Preparatele pe bază de pelin sunt indicate în cazurile de viermi intestinali, pentru stimularea apetitului, pentru detoxifiere, pentru vindecarea ulceraţiilor şi a rănilor purulente, în reumatismul articular, febră, infecţii, candidoză, hemoroizi, inflamații cronice ale aparatului digestiv, astenie, diaree, meteorism.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *