Press "Enter" to skip to content

Citate profunde despre moarte

Desi intelegem de la o varsta frageda ca moartea este doar o parte a vietii, nu face ca pierderea unei persoane dragi sa fie mai putin dureroasa. Moartea este grea. Este si mai greu cand vine pe neasteptate.

Cand primim vestea, ne rugam sa fie doar un vis rau din care ne putem trezi. De multe ori nu exista cuvinte care sa descrie cantitatea de durere in care ne aflam si nu exista suficiente imbratisari in lume pentru a ne mangaia.

Este normal ca in aceasta perioada oamenii sa isi doreasca doar un moment in plus cu persoana iubita. Inca un moment sa le spunem cat de mult ii iubesc si sa-i apreciem inainte sa plece. Dar trebuie sa acceptam ca acest lucru nu este posibil.

In schimb, trebuie sa ne concentram pe partea stralucitoare a lucrurilor. Trebuie sa ne oprim si sa ne gandim la cat am castigat doar prin cunoasterea si iubirea acestei persoane.

Este cea mai grea faza a vietii atunci cand cineva drag ca o familie sau un prieten trece. Aceste citate de inspiratie, ziceri, proverbe de moarte va vor oferi confort, mangaiere si vor oferi simpatie in momentele voastre de mahnire.

Daca cunoasteti pe cineva care este dupa pierderea recenta a unei persoane dragi si este trist si deprimat, impartasiti aceste citate despre moarte pentru a-i ajuta sa se calmeze in timpul lor de suferinta.

Gasirea cuvintelor potrivite intr-o ocazie trista si tragica precum inmormantarea poate fi cu adevarat dificila. Daca va luptati cu emotiile voastre, cateva citate impresionante despre moarte pot oferi o sursa de sprijin. Alege unul dintre aceste citate pentru cardul tau de inmormantare sau trimite o nota impreuna cu florile tale funerare.

Murim cate putin in fiecare zi, trebuie sa ne obisnuim cu asta. – Emile Zola

Moartea oricariu om este mai mult treaba supravietuitorilor, decat a lui. – Thomas Mann

Moartea este cheia de aur care deschide drumul catre eternitate. – John Milton

Moartea e, mai degraba, o scrisoare pierduta intr-o noapte furtunoasa. – Mariana Fulger

Moartea este o victorie si cand ai reusit in viata, cosciugul este un car triumfal. – Jose Julian Marti Perez

In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre. – Valeriu Butulescu

Moartea reprezinta o eliberare din tirania simturilor noastre si a impulsurilor care ne fac sa fim ghidati de ele, o descatusare din fanteziile mintii si din aservirea chinuitoare fata de carnea trupului. – Marcus Aurelius

Moartea este cel mai mare esec al lui Dumnezeu. – Costel Zagan

Moartea n-are flec la tocuri. – Ionut Caragea

Moartea unui om e o tragedie, moartea a milioane de oameni reprezinta doar o statistica. – Iosif Vissarionovici Stalin

Moartea este sublimul la indemana fiecaruia. – Emil Cioran

Moartea – o liniste incruntata. – Vasile Ghica

Asta inseamna moartea, daca cel putin am lasa in vazduh o amprenta in care vantul sa se napusteasca vuind; dar nu; nici o cuta, nici o fisura. – Simone de Beauvoir

Moarte-i o fantoma, ca si viata, nu pot muri decat stiind ca-n rostul lor nu e nici o pierdere si nici castig. – Emil Cioran Citate

Moartea este singura divinitate care nu doreste daruri. – Eschil

Moartea nu ne dezvaluie scopul pentru care am vietuit. Chiar si cel mai infocat ateu isi inchipuie ca in clipa mortii va vedea cu adevarat daca exista sau nu Dumnezeu. – Anne Rice

Moartea nu este opusul vietii, ci o parte din ea. Toti murim. Ca nu va mai reveni niciodata este ceea ce face viata atat de dulce. Nu este durata vietii, ci profunzimea vietii, asa ca pretuieste fiecare moment si traieste viata la maxim.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.