Press "Enter" to skip to content

Ciorba de pui a la grec – o idee reuşită pentru un prânz uşor în familie

Ciorba de pui a la grec este una din cele mai simple, săţioase şi sănătoase reţete potrivite pentru masa de prânz, preferată de copii şi de bunici, de părinţi şi chiar şi de invitaţi. Este un fel de mâncare uşor de preparat, cu un gust deosebit, care nu necesită foarte multe ingrediente sau ingrediente greu de găsit. ciorba de pui a la grec este o reţetă extrem de plăcută la gust, de provenienţă din grecia, cu multe legume şi carne de pui, cu ouă şi smântână proaspete, practic o porţie de vitamine şi proteine care îi ajută pe consumator să depășească cu bine provocările unei zile şi să îşi întărească sistemul imunitar, să îşi îmbunătăţească digestia şi să îşi potolească foamea.

Consumată cu pâine, turte sau crutoane, cu sau fără un ardei iute în farfurie, ciorba de pui a la grec este o reţetă lejeră şi săţioasa în acelaşi timp.

Ce îţi trebuie să prepari o ciorbă de pui a la grec?

Pentru a prepara în mod corespunzător o ciorbă de pui a la grec, care să ajungă pentru 3-4 persoane, gospodinele au nevoie de:

·  un piept de pui La Provincia/ un pachet de copanele de pui La Provincia/ un pachet de spate de pui cu piele La Provincia;

·  2-3 morcovi mici;

·  o rădăcină mică de pătrunjel, una de păstârnac, o jumătate de ţelină;

·  o ceapă mică sau o legătură de ceapă verde;

·  o ceşcuţă de orez;

·  o cutie mică de smântână;

·  2 gălbenuşuri de ou proaspăt;

·  1 lămâie mică;

·  mărar şi pătrunjel;

·  sare şi piper.

Cum se prepară ciorba de pui a la grec?

Ciorba de pui a la grec se prepară în mai puţin de o oră urmărind următoarele instrucţiuni:

·  se curată, se spală şi se taie în cubuleţe rădăcinoasele;

·  se toacă ceapă mărunt;

·  se toacă verdeaţă;

·  se călesc rădăcinoasele şi ceapă în puţin ulei;

·  se fierbe carnea de pui şi se culege spumă;

·  se adaugă amestecul de zarzavaturi călite când apa de la pui este limpede;

·  se condimentează cu sare şi piper;

·  se lasă la foc 40 de minute, se ia carnea şi se lasă la răcit, se dezosează şi se îndepărtează pielea, se mărunţeşte carnea rămasă;

·  se toarnă carnea înapoi în oală;

·  se stoarce lămâia  în ciorbă;

·  se face amestecul de gălbenuşuri cu smântână şi cu un polonic de ciorbă şi se toarnă înapoi în oală, amestecând bine, când focul este stins;

·  se adaugă verdeaţă la urmă;

·  se lasa ciorba câteva minute la răcit şi se consuma caldă şi proaspătă.

De ce este ciorba de pui a la grec atât de pretenţioasă?

Deşi este o ciorbă uşor de preparat şi preferată de toţi membrii familiei, care se poate consuma inclusiv cu turte, pâine, chifle sau crutoane, are în compoziţie ou crud şi smântână, ceea ce înseamnă că nu poate să reziste în frigider şi nici nu poate fi încălzită. Ciorba de pui a la grec se poate servi cu verdeţuri, se poate acri şi cu borş sau cu zeamă de varză şi se recomandă să fie servită proaspătă, cu ardei iuţi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *