Press "Enter" to skip to content

Cetatenii au drepturi si indatoriri

Spiritul cetatenesc se inoculeaza copiilor de la o varsta cat mai frageda, sa creasca impreuna cu ei. Ca parinti si educatori ii invatam tot timpul: sa nu arunce gunoaiele pe strada, ci sa le puna la cosurile de gunoi, sa nu rupa florile din parc si sa nu calce iarba, sa  nu se urce cu picioarele pe bancile din parc si tot ceea ce tine de respectarea spatului public si a proprietatii publice.

Lumea buna pe care o dorim cu totii, noi o construim prin comportamente individuale, prin modele comportamentale, prin corecturi fine la conduita personala sau apeluri la indreptarea comportamentului, adresate celor din jur.

Avem drepturi si indatoriri de care trebuie sa fim constienti si pentru care trebuie sa luptam, iar primele cunostinte legate de acestea apar in cultura civica clasa a 7a.

Aceste manuale ofera explicatii pe inteles despre:

  • organele de conducere si modul in care functioneaza
  • democratia si felul in care se manifesta aceasta
  • organele de conducere
  • raportul dintre stat si cetatean
  • integrarea tarii noastre in Europa si in lume

 Manualul de cultura civica clasa 7 este foarte important in formarea deprinderilor de bun cetatean, fiindca pune bazele educatiei ecologice si estetice a elevilor. Acestia sunt initiati in actiuni de voluntariat si in exersarea empatiei prin grija fata de semenii aflati in nevoie.

In trecut nu existau astfel de manuale utile, iar cunostintele referitoare la drepturi si indatoriri erau inlocuite de indoctrinare politica.

Manualele prezentau din abundenta planuri cincinale si cifre care aratau depasirea lor cu 200-300% , iar elevii erau obligati sa le memoreze.

Consider ca Educatia Tehnologica vine in completarea Culturii Civice si impreuna ajuta elevii sa capete spiritul gospodaresc si responsabilitatea fata de ei insisi si fata de cei din jur.

Pastrarea igienei, ingrijirea caselor si a camerelor in care locuim, mentinerea curateniei din scoala si din sala de clasa sunt lucruri care se invata si a caror utilitate nu inceteaza niciodata in viata.

Imi amintesc ce lectie usturatoare a primit unul dintre ministri Educatiei, care nu a stiut numarul de stele de pe steagul european si a fost corectat de un elev de gimnaziu.

Elevii de astazi stiu sa se pregateasca temeinic sa nu starneasca rasul celor din jur, cei interesati de cultura si foarte buni la invatatura citesc si in plus.

Manualele de Cultura Civica nu trebuie sa le lipseasca elevilor, la fel cum nu se admite lipsa celor de Limba romana, de Matematica sau de limbi straine. Prin intermediul cunostintelor furnizate de aceste carti utile, elevii invata sa socializeze cu succes si sa devina parte din intregul umanitatii.

Pe site-ul librariei Delfin sunt 3 manuale foarte bune de Cultura Civica, aparute la Editurile: Humanitas si All si un manual de Educatie Tehnologica de la Niculescu ABC.

Dupa cum vedeti, libraria are in stoc carti scolare de la cele mai bune edituri din scoala, edituri care nu rateaza concursurile de manuale scolare.

Comanda se face foarte usor si rapid. Nu va ia mai mult de 5-6 minute cu completarea adresei de livrarea, iar primirea la domiciliu a cartilor are loc la 3 zile dupa procesarea comenzii.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.