Press "Enter" to skip to content

Centrala termică poate asigura încălzirea prin pardoseală, un mod avantajos de a face faţă temperaturilor scăzute

Deşi romanii încă sunt reticenţi modului de încălzire prin pardoseală, foarte mulţi înţeleg faptul că aceasta inovaţie le poate aduce numai avantaje. Încălzirea prin pardoseală transformă întreaga podea din casă într-un calorifer mare, cald şi confortabil, astfel încât, pe măsură ce temperatura din pardoseală creşte, căldura se degaja uniform pe toată suprafaţa podelei şi creează o atmosferă plăcută şi primitoare în toată locuinţa.

Încălzirea în pardoseala poate înlocui caloriferele, asigurând o încălzire uniformă a locuinţei, astfel căldura propagandu-se în sus, prin iradiere, în timp ce caloriferele produc căldură prin convecţie.

Mod de funcţionare şi tipuri de încălzire prin pardoseală

Sistemul de încălzire prin pardoseală este extrem de sigur şi prezintă numeroase avantaje comparativ cu încălzirea tradiţională. Aşadar, foarte multe proiecte de încălzire prin pardoseala prind tot mai mult teren. încălzirea prin pardoseala cu agent termic sau electricitate reprezintă un sistem deopotrivă ecologic şi economic, ajutând la economisirea energiei şi a gazelor, făcând posibilă şi folosirea surselor regenerabile sau alternative, cum ar fi încălzirea cu panouri solare sau geotermală.

Din punct de vedere al tipurilor de încălzire în pardoseala care există şi pentru care pot opta persoanele interesate se remarcă:

·  încălzirea prin pardoseala alcătuită dintr-un circuit de ţevi prin care circulă apă caldă. Aceasta implica folosirea unei centrale termice, sistem ce poate încălzi cu uşurinţă suprafeţe întinse şi ce poate transmite căldura în mod uniform. Această metodă reprezintă o soluţie eficientă şi economică din punct de vedere al energiei consumate faţă de sistemele de încălzire clasice şi poate fi conectată la un boiler, la un sistem solar sau chiar la o pompă de căldură;

·  încălzirea prin pardoseala cu covor de fire electrice, foarte uşor de manevrat, subţiri şi care pot fi montate sub gresie sau podea. Această metodă de încălzire se montează rapid, este mai ieftină decât sistemul de încălzire cu agent termic şi cu ajutorul centralei termice, dar este mai costisitor din punct de vedere al întreţinerii.

Provocările montării sistemului de încălzire prin pardoseală

Montarea sistemului de încălzire prin pardoseala este deopotrivă simplu şi provocator. Paşii necesari de urmat pentru a monta sistemul de încălzire respectiv includ:

·  planificarea spaţiului în mod exact, măsurând dimensiunea camerelor şi amplasarea mobilei, planificând traseul conductelor de apă sau al covoarelor electrice;

·  montarea de casete pentru distribuitorul de încălzire, ce trebuie instalate mai sus decât ţeava din pardoseală pentru a permite evacuarea aerului din tuburi;

·  instalarea sistemului de încălzire prin întinderea foliei anticondens şi a stratului izolator, după care se montează covoarele electrice sau conductele cu apă;

·  verificarea sistemului de încălzire pentru a evita surprizele neplăcute;

·  finisarea pardoselii care presupune turnarea unei șape subţiri şi montarea pardoselii, preferabil parchet termorezistent şi sapă care să permită transferul termic.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.