Press "Enter" to skip to content

Cele mai stabile monede din ultimele luni – Euro si Dolarul?

Lucrurile se pot schimba de la lună la lună în lumea financiară. Situația economică și, în special, cursul valutar suferă zilnic numeroase modificări cauzate de anumiți factori politico-economici. Cei mai frecvenți factori pot fi: situația economică națională, mondială sau  chiar situația politică la nivelul țării. Dacă dorești să fii mereu la curent cu fluctuațiile unui schimb valutar poți verifica un curs valutar BNR la zi.

Acesta îți va arăta că fluctuațiile pentru un curs valutar euro nu sunt în general unele foarte mari. Moneda euro a căștigat încrederea utilizatorilor săi. Totuși, există anumite zile când euro se depreciază, iar asta te poate pune într-o situație nefavorabilă. Pentru începutul lunii martie, un curs valutar euro avea valoarea de 4,6581 lei/unitate. Cea mai mare valoare pentru luna martie a fost  de 4,6655 lei/unitate. Sfârșitul lunii aduce moneda euro la aproape același nivel ca și la început: 4,6576 lei/unitate. În luna aprilie moneda euro debutează cu o depreciere de -0.0028 lei. Cea mai mare valoare a lunii aprilie pentru euro a fost de 4,6618 lei/unitate. Iar cel mai mic prag a fost atins pe data de 25 aprilie: 4,6474 lei/unitate.

Despre dolarul american se poate spune că este o monedă relativ stabilă. Există și vești bune pentru cei care apelează la un curs valutar dolar. Valoarea acestei monede nu a coborât foarte mult în ultimele două luni. Pentru începutul lunii martie, un curs valutar dolar arata valoarea de 3,8209 lei/unitate. Cea mai mare valoare a dolarului pentru luna martie a fost de 3,8209 lei/unitate iar cel mai mic prag înregistrat de un curs valutar dolar pentru luna martie a fost de 9,7453 lei/unitate. Luna aprilie înregistrează la început valoarea de 3,7746 lei/unitate. Iar cel mai înalt prag este înregistrat spre sfârșitul lunii: 3,8596 lei/unitate.

O simplă verificare a unui curs valutar BNR la zi arată astăzi o valoare de 3,8861 lei/unitate  pentru dolar și o valoare de 4,6618 lei/unitate pentru euro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.