Press "Enter" to skip to content

Cele mai bune utilaje HORECA pentru restaurant

HoReCa reprezinta o abreviere a celor trei cuvinte Hotel/Restaurant/Cafe, specifice industriei alimentare. In aceasta categorie, ce reprezinta sectorul cu cea mai rapida crestere, se incadreaza si restaurantele. Fie ele deschise independent, ori in incinta unor hoteluri, acestea atrag milioane de clienti anual, aducand profituri de ordinul sutelor de milioane de euro. Pentru deschiderea unui restaurant de succes, nu este suficient ca acesta sa arate bine, ci si ca personalul sa fie prietenos, dar cel mai important: mancarea sa fie delicioasa.

Asadar, bucataria o sa fie centrul atentiei afacerii dar si locul unde meniul restaurantului va lua nastere. Ustensilele folosite la amenajarea unei astfel de bucatarii nu se compara cu instrumentele folosite intr-o gospodarie obisnuita. De aceea sunt necesare utilaje HoReCa de o calitate superioara care sa poata suporta o utilizare zilnica si indelungata, dar sa permita si o curatare usoara.

Cele mai importante elemente din bucataria unui restaurant

Cateva produse sunt indispensabile intr-un restaurant, printre care se numara si o cafetiera de calitate. Aceasta mentine zambetul pe buzele clientilor cu o ceasca proaspata de cafea si ceai. Printre cele mai bune aparate de acest fel se regaseste Saeco IperAutomatica, cu un pret rezonabil pentru ceea ce ofera. Cum bucataria este cea mai importanta intr-un restaurant, trebuie sa analiza si cateva utilaje HoReCa regasite intr-o astfel de incapere.

Frigiderele si congelatoarele, ce previn mancarea de la a se strica foarte repede, sunt elementul cel mai voluminos dintr-o bucatarie. Pot varia de la frigidere micute, pana la frigidere realizate pe comanda, in functie de dimensiunile disponibile. Alegere este facuta de catre investitor in functie de spatiul disponibil dar unul dintre cele mai bune refrigeratoare este Dulapul frigorific ce poate fi folosit si pentru congelare oferit de Frenox (Frenox BN20).

Un alt element foarte important este aragazul/plita, care spre deosebire de cele pentru uz comerciala, difera in marime si putere. Pot fi atat electrice cat si pe gaz si ofera o suprafata mult mai mare de lucru, fiind posibila prepararea mai multor feluri de mancare in acelasi timp. Un reprezentant ala acestei categorii poate fi plita Arisco ER732k, cu sase ochiuri de gatit. Totodata, aceasta are avantajul ca are doua cuptoare incorporare (o alta componenta indispensabila in bucataria unui restaurant). Daca se doreste, totusi, un cuptor dedicat alegerea potrivita ar fi cuptorul cu convectie Castello Digital C043D.

La fel de importante sunt si ustensile precum cutite, termometre, etc., chiuvetele, chiar si mesele speciale unde preparatele sunt puse la punct. Existam foarte multe alternative pentru fiecare dintre aceste categorii, insa cel care decide in privinta acestora este Cheful. Toate trebuie sa fie pe placul acestuia si al colaboratorilor lui. Nici macar rafturile nu trebuie uitate intr-o astfel de intreprindere, dimensiunea si materialele folosite fiind principalul factor in alegerea acestora.

Prin urmare, este necesara o planuire amanuntita pentru amenajarea unui restaurant. De la arhitectura locatiei, pana la pozitiei fiecarei ustensile, toate trebuie sa fie intr-o ordine perfecta pentru ca o astfel de afacere sa aiba un succes rasunator.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *