Press "Enter" to skip to content

Cele mai bune cutite Karambit

Cutitele de autoparare sunt originare din Indoezia, Filipine si sunt fabricate inca din secolul al XI-lea. La inceput, aceste cutite Karambit erau utilizate in agricultura si aparare proprie, ca mai tarziu aceasta forma sa fie utilizata si de femei pentru autoaparare in artele martiale.

Cum a fost gandit designul cutitelor Karambit?

Designul cutitelor poate varia in functie traditie si origine geografica. Cutitele pot avea o lama curbata ascutita, insa cu anumite gravuri sau striatii. Lama trebuie optimizata prin ascutire, iar palmarea acestor cutite Karambit trebuie facuta in siguranta, astfel incat sa nu va raniti.

Cutite Karambit moderne sau traditionale, care sunt diferentele?

Deoarece multa lume se gandeste prima data la cutitele traditionale, vom vorbi despre asta. Conceptia traditionala provine de la spiritul indonezian, iar curbura cutitului este puternic inclinata, uneori chiar foarte aproape de 90 de grade. Manerul este cel mai adesea creat din lemn, dar exista in mediul traditional de asemenea modele special create din oase de animale sau chiar din piatra. Intregul cutit poate avea anumite finizaje, mici lucrari in detaliu pe lama, maner sau teaca. Aceste cutite traditionale raman cele mai populare in aceasta industrie deoarece sunt lucrate manual prin anumite tehnici artistice care rezista cel mai bine in timp.

Cutitele Karambit moderne aduc o nota inovatoare constructiei acestora in ceea ce privesc materialele si durabilitatea acestora. Cutitele prezinta curburi mai putin fine si conceptii mai complexe. Unele cutite Karambit prezinta caracteristici precum finisaje si crescaturi la nivelul lamei, lame cu mai multe taisuri sau optiuni mai bune de ascundere. Indiferent de design, chiar daca este traditional sau modern, important este sa iti aduca aportul necesar si sa iti ofere functionalitatile corecte de utilizare.

Un aspect neplacut in viata este ca mereu poate sa apara o situatie neprevazuta cand trebuie sa te aperi. Unele persoane prefera sa faca karate, altele sa obtina un permis de arma, iar altele sa poarte la ei un cutit Karambit. In acelasi timp, cutitele Karambit de autoaparare sunt excelente optiuni pentru a va proteja in fiecare zi de eventuale probleme. Acestea nu sunt rezervate neaparat membrilor de forta sau personalului militar. Poti invata sa utilizezi aceste cutite chiar daca esti fata, deoarece nu stii niciodata cand te vei simti in pericol si va trebui sa stii cum sa te aperi.

Cu o formare adecvata, unii civili pot beneficia de aceste lucruri, sa invete sa se apere atunci cand sunt atacati de un grup agresiv de persoane, daca sunt urmariti in natura sau pur si simplu se plimba noaptea printr-un cartier necunoscut.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.