Press "Enter" to skip to content

Cele mai bune 4 moduri de a ști dacă bateria mașinii tale este defectă

Metoda 1- Testul vizual

Inspecția vizuală a bateriei este o modalitate simplă și eficientă de a identifica starea de sănătate a bateriei auto. Acest fapt se datorează modificării culorii și formei acesteia. Cele mai des întâlnite nereguli sunt de obicei scurgerile sau o formă nenaturală a baterie, probleme ce pot fi identificate, de obicei, direct cu ochiul liber.

Simptomele bateriei defectuoase includ:

– Lumina slabă de la bec

– Miros neobișnuit sau fum

– Miros de ars

– Timp de răspuns lent din partea mașinii la pornire

Metoda 2- Testul de tensiune în circuit deschis

Un test de tensiune în circuit deschis este o metodă de măsurare a tensiunii bateriei unei mașini. De obicei, un astfel de test se efectuează în cazul în care vrei să verifici dacă bateria ta auto este încărcată sau dacă este învechită și necesită schimbare.

Primul pas al procesului este oprirea motorului mașinii și a tuturor echipamentelor electrice din vehicul. Apoi, trebuie să scoți borna negativă a baterie, care va descărca orice curent rămas. În continuare, va trebui să conectezi un cablu al contorului la borna negativă și să-l atingi cu o sondă pe celălalt cablu. Citirea ar trebui să fie în jur de 12 volți când nu este încărcă. Dacă nu este, atunci bateria trebuie înlocuită sau încărcată cu un încărcător extern înainte de utilizare.

Metoda 3- Testul de încărcare

Un test de încărcare este o procedură utilizată pentru a determina starea de încărcare a unei baterii. Bateria este conectată la un ampermetru și se înregistrează citirea curentului.

Există multe tipuri diferite de teste de încărcare care pot fi efectuate pe o baterie. Un astfel de test implică măsurarea tensiunii la borne fără sarcină aplicată și apoi aplicarea unei sarcini pentru o perioadă scurtă de timp și înregistrarea scăderii de tensiune.

Metoda 4- Un test manual de încărcare a bateriei

Un test manual de încărcare a bateriei este o modalitate de a verifica starea bateriei unei mașini. Acest lucru se poate face folosind fie cabluri jumper, fie folosind un alt vehicul.

Dacă ai acces la un alt vehicul, ar trebui să îl utilizezi pentru a porni mașina și apoi a opri motorul. Apoi ar trebui să aștepți 10 minute înainte de a încerca să repornești vehiculul. Dacă mașina ta pornește după 10 minute, atunci este corect să spui că problema cu bateria nu se datorează unei probleme cu alternatorul.

Dacă ai o altă situația și nu ți-ai regăsit problema, poți contacta un expert în baterii auto aici.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *