Press "Enter" to skip to content

Cel mai tare hobby al momentului: gătitul!

De la o vreme, tot mai multă lume vrea ca să ia lecții gătit de la chefi cu experiență îndelungată în domeniul gastronomic.

Poate că în copilărie fugeau cât mai departe puteau de locul unde bunica pregătea ore îndelungate bucate apetisante, înconjurată de multe  oale și cratițe care bolboroseau, fiecare pe limba ei, acolo, de pe aragazul aprins. Acum însă, de când au crescut, copiii de odinioară brusc vor să intre în lumea deliciilor culinare, mai ales a acelora exotice.

Pur și simplu visează ca să se așeze în fața unui banc de gătit cu ustensile specifice și să învețe cum să gătească perfect feluri de mâncare din diferite zone ale lumii, cât mai îndepărtate cu putință, îndrumați de profesioniști din domeniul bucătăriei.

Iar pentru ca distracția să fie deplină, pentru că nu poți urma o lecție de gătit pentru amatori așa, de unul singur, dacă vrei să te distrezi, își iau de multe ori și alți membri din familie sau prietenii cei mai buni la cursul gastronomic, dacă și respectivii și-au descoperit subit pasiunea pentru a prepara cu mâinile lor lucruri foarte bune de mâncat.

Ce cadou experiențial mai bun decât un voucher la o oră de gătit cu un profesionist poate să existe? Niciunul! Așa se face că ele s-au răspândit neobișnuit de mult, au ajuns ca să reprezinte surprize extrem de bine apreciate cu ocazia unei zile onomastice sau chiar de o viitoare mireasă, care vrea să vadă cum o să fie când o să stea ea la cratiță, bineînțeles dacă acest lucru se va întâmpla vreodată în realitate.

În cadrul unor centre gastronomice unde se organizează cursuri de gătit pentru amatori distracția este la ordinea zilei, așa încât, organizați în grupuri mai mici sau mai mari, cursanții se amuză copios învățând cum se prepară mâncarea. Atât de bine se simte lumea la un asemenea eveniment încât anumite companii au început ca să organizeze chiar team building-uri extrem de reușite în asemenea locații. La ele, colegii de serviciu ajung să se cunoască mai bine, să interacționeze extrem de ușor, mai ales să comunice așa cum nu au mai făcut-o vreodată până atunci, lucru ce va avea un efect pozitiv și când se vor întoarce la joburile lor cotidiene.

Dar astfel de evenimente nu sunt doar pentru adulți. Se organizează în ultimul timp și multe petreceri copii cu specific culinar, unde micuții, chiar dacă nu au ajuns încă la vârsta legală de la care pot merge la școală, însoțiți de părinți se joacă serios, preparând cu mânuțele lor tot soiul de bunătăți adevărate, lucru ce îi încântă peste măsură.

Iată că a pregăti mâncare nu mai este deloc o corvoadă azi, precum se credea cândva, ba chiar reprezintă o activitate foarte distractivă, apropiată de un hobby de calitate. Totul ține de perspectiva în care privești lucrurile.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.