Press "Enter" to skip to content

Ce trebuie sa stim atunci cand vrem sa cumparam un panel de lemn?

Ce trebuie sa stim atunci cand vrem sa cumparam un panel de lemn?

In ciuda faptului ca majoritatea oamenilor prefera casele realizate din materiale care sa le asigure rezistenta cum ar fi boltarii, exista si persoane pasionate si absolut incantate de casele realizate fin lemn. La fel de bine, interiorul il vor amenaja tot din accesorii care se bazeaza pe acest material si anume lemnul. Insa, ceea ce multi nu vor sa inteleaga exte paguba pe care oa duc naturii in mod special si mai ales ca exista indeajuns de multe materiale care imita cat de cat lemnul si care de altfel se dovedesc a fi mult mai rezistente. 

De exemplu, panourile de masiv, lemnul stratificat, panel și placaj, dar si la cele cum sunt panourile de MDF sau PAL, dar care sunt prezente în majoritatea caselor  

Sa vedem din ce este realizat un panel lemn:

Panoul din lemn masiv, este realizat in general din bucati de lemn masiv, care in prealabil au fost uscate indeajuns de bine, taiate conform unor anumite dimensiuni si, care ulterior au fost dat cu o anumita solutie, pe toate partile, pentru a forma un panoi. Initial se pune accent pe obtinerea elementelor conform unei anumite lungimi. 

Procesul de realizare

Procesul de realizare a panelurilor din lemn este urmatorul:

Pe uan din laturile elementelor se va aplica un adezic, astfel incat elementul sa fie pregatite si asezate in prese, pana adezivul de intareste. Intarirea acestuia se face strict la rece. Intr-un final panelul de slefuieste pentru a se indeparta adezivul si apoi se calibreaza corespunzator.

Avantaje

Avantajele se bazeaza pe crearea unei stabilitati si stabilirea unor dimensiuni mai mari in comparatie cu o scandura care a fost taiata direct din lemnul respectiv. 

Dezavantaje

Posibilitatea ca lemnul sa se dezlipeasca daca nu este lucrat corect, de a nu exista o uniformizare a culorii, posibilitatea de aparitie a liniilor inestetice.

Realizare panel

Un panel este realizat din mijlocul unui bustean, atsfel incat este format din lamele de lemn masiv, aezat intre doua foi groase. Lamele din interior sunt realizate dintr-un lemn mai putin calitativ in comparatie cu lemnul care se afla pe parte din exterior. Un avantaj este ca va exista o continuitate impecabila in ceea ce priveste partea de design. Gasesti acest panel si la Depo Materiale Constructii la cele mai bune preturi.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.