Press "Enter" to skip to content

Ce trebuie sa stii inainte de a face o liposuctie?

Liposuctia este o procedura chirurgicala care foloseste o tehnica de aspiratie pentru a indeparta grasimea din anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, soldurile, coapsele, fesele, bratele sau gatul. Liposuctia modeleaza (contururi) aceste zone.

Alte denumiri pentru liposuctie includ lipoplastia si conturul corpului. Liposuctia nu este de obicei considerata o metoda generala de pierdere in greutate sau o alternativa de pierdere in greutate. Daca aveti un exces de greutate, este posibil sa pierdeti mai multa greutate prin alimentatie si exercitii fizice sau prin proceduri bariatrice – cum ar fi chirurgia de bypass gastric – decat cu liposuctia.

Puteti fi candidat la liposuctie daca aveti prea multa grasime corporala in anumite pete, dar altfel aveti o greutate corporala stabila.

Liposuctia este folosita pentru a elimina grasimea din zonele corpului care nu au raspuns dietelor si exercitiilor fizice, cum ar fi:

  • Abdomen
  • Bratele 
  • Fund
  • Piept si spate
  • Solduri si coapse

In plus, liposuctia poate fi uneori folosita pentru reducerea grasimii din zone in care aceasta poate fi mai greu de eliminat sau pentru tratamentul ginecomastiei.

Cand cresti in greutate, celulele grase cresc in dimensiune si volum. La randul sau, liposuctia reduce numarul de celule grase dintr-o anumita zona. Cantitatea de grasime eliminata depinde de aspectul zonei si de volumul de grasime. Schimbarile de contur rezultate sunt, in general, permanente – atata timp cat greutatea dvs. ramane stabila.

Dupa liposuctie, pielea se modeleaza la noi contururi ale zonelor tratate. Daca aveti o tonalitate si elasticitate buna a pielii, este posibil ca pielea sa para neteda. Daca pielea este subtire, cu elasticitate slaba, totusi, pielea din zonele tratate poate parea desfacuta.

Liposuctia nu imbunatateste zonele pline de celulita sau alte nereguli ale suprafetei pielii. De asemenea, liposuctia nu inlatura vergeturile.

Pentru a putea apela la acest procedeu numit liposuctie, trebuie sa fiti intr-o stare de sanatate buna, fara conditii care ar putea complica operatia – cum ar fi fluxul sanguin restrans, boala coronariana, diabetul sau un sistem imunitar slab.

Alimente si medicamente

Inainte de procedura, discutati cu chirurgul dvs. la ce va puteti astepta de la operatie. Chirurgul va va examina istoricul medical si va va intreba despre orice afectiuni medicale pe care le-ati avut si orice medicamente, suplimente puteti lua. De asemenea, poate fi necesar sa efectuati anumite teste de laborator inainte de aceasta procedura.

Alte precautii

Daca procedura necesita eliminarea unei cantitati mici de grasime, operatia se poate face extrem de rapid si de usor. Daca se va elimina o cantitate mare de grasime – sau daca intentionati sa faceti alte proceduri in acelasi timp – operatia este mai dificila si se intinde pe o perioada mai lunga de timp. 

In cele din urma este o procedura benefica pentru persoanele care au probleme mari de greutate.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.