Press "Enter" to skip to content

Ce trebuie sa stii despre hranirea bebelusilor cu lapte praf? Iata care sunt informatiile oferite de specialisti in anul 2022!

Hranirea optima a bebelusului reprezinta un aspect important pe care orice mamica trebuie sa-l ia in considerare. Este binecunoscut faptul ca acest proces se realizeaza, de regula, prin intermediul alaptarii. Laptele provenit de la mama contine toate vitaminele si nutrientii necesari in dieta unui nou nascut.

Cu toate acestea, exista anumite cazuri cand alaptarea nu poate fi realizata intr-un mod natural. De exemplu, o situatie des intalnita este aceea in care glandele mamare nu produc un volum suficient de lapte. Prin urmare, mama va fi nevoita sa apeleze la principala alternativa de pe piata, si anume lapte praf

Care sunt avantajele hranirii cu lapte praf?

Conform specialistilor, hranirea cu lapte praf poate aduce beneficii considerabile atat pentru noul nascut, cat si pentru mamica. Printre cele mai importante avantaje se numara urmatoarele:

  • continutul foarte bogat de nutrienti, in special fier, calciu si vitamine;
  • confortul pentru parinti si copii –  bebelusul putand sa fie hranit oricand si de catre oricine, atata timp cat biberonul este pregatit;
  • frecventa meselor este redusa, ca urmare a faptului ca laptele praf contine o concentratie mai ridicata de nutrienti.

Laptele praf poate fi consumat in tandem cu laptele mamei? 

Medicii recomanda ca, in primele 6 luni, alaptarea sa fie realizata in mod natural, daca este posibil. Dupa aceasta perioada, se poate opta, dupa preferinte, la combinarea cele doua tipuri de lapte.

Prepararea laptelui praf se face tinand cont de indicatiile producatorului. Inainte de a incepe prepararea mainile trebuie igienizate. Acest lucru este valabil si in privinta biberoanelor si a ustensilelor de bucatarie. Apa se va lasa sa fiarba cel putin 5 minute. Urmeaza procesul de racire, care poate dura cel mult 30 de minute. Dupa aceste etape, se va adauga laptele praf, potrivit indicatiilor de pe ambalaj sau recomandarilor medicului pediatru. 

In concluzie, laptele praf reprezinta cea mai buna alternativa de pe piata, chiar din primele zile de viata, in cazul in care laptele matern nu este suficient sau daca mama sufera de diverse afectiuni, care sunt incompatibile cu alaptarea. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.