Press "Enter" to skip to content

Ce trebuie sa stii despre bateriile auto?

Bateria este una dintre acele componente auto care sunt uneori actualizate mai rar decât mașinile în sine. Dar când vine timpul să cumperi baterii auto, te poți confrunta cu o mulțime de diferențe între tipurile de baterii în sine și varietatea de producători. Cumpărarea unei baterii noi, de fiecare dată este percepută ca o sarcină grea: nu este ieftină și nu este clar ce baterie auto să alegi dintre numeroasele opțiuni. 

În majoritatea magazinelor de piese auto, nu ți se vor oferi informații complete și obiective despre bateriile oferite: acest subiect fiind destul de complex pentru asistentul mediu de vânzări. Însă, în magazinul online vrumauto.ro există experți care îți vor oferi informații competente despre toate tipurile de baterii auto. 

Baterii auto – Dimensiuni

În primul rând mărimea, deoarece bateria trebuie să se încadreze în spațiul prevăzut pentru ea, sub capotă. Există mai multe dimensiuni standard ale carcasei bateriei pentru autoturisme: formate europene și asiatice. Dimensiunile celor mai obișnuite baterii auto europene sunt 242x175x190 mm, iar bateriile asiatice sunt de obicei mai înguste.

Este imposibil să greșești geometria, mai ales că principalul parametru electric al bateriei este, de asemenea, legat indirect de acesta – capacitatea. De regulă, la o baterie mai mică, acest parametru va fi, de asemenea, mai mic, deși sunt posibile devieri în termen de 5 Ah. Cel mai simplu mod de a evita greșelile este să te concentrezi asupra bateriei tipului tău de mașină.

Atunci când examinezi vechea baterie a mașinii, acordă atenție modului în care este atașată la caroserie – bara superioară cu știfturi lungi (montare superioară) sau bare cu agrafe mici inferioare (suport inferior). Pentru a doua metodă, ai nevoie de proiecții laterale speciale pe baza carcasei bateriei.

Care este capacitatea bateriei auto?

Ceea ce se numește în mod obișnuit capacitatea unei baterii este măsurată în amperi-oră. Cu cât mașina este mai mare și cu cât motorul este mai mare, cu atât ar trebui să fie mai mare amperajul. Acesta este un parametru fundamental care caracterizează rezerva de energie din baterie. Mai simplu spus, această cifră arată de câte ori la rând într-o dimineață înghețată îți poți demara motorul înghețat. Sau cât timp poate funcționa sistemul audio din mașină în timp ce ești în mers. De exemplu, o baterie cu capacitate redusă, cu muzică pornită puternic, se poate consuma până dimineața.

Tipuri de baterii auto

În magazinul online Vrum Auto există diferite tipuri de baterii, cu capacități diferite. De asemenea, bateriile auto pot fi cu tehnologie Start-Stop AGM sau cu tehnologie Start-Stop EFB, cu amperaje cuprinse între 9 Ah și 180 Ah. De asemenea, curentul de pornire poate începe de la 80 V și până la 1050 V, în funcție de model și producător. Cele mai cunoscute tipuri de baterii sunt Rombat, Caranda, Toplite Yoasa, Monbat, Exide etc.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *