Press "Enter" to skip to content

Ce tip de implant dentar ți se potrivește

Oamenii care și-au pierdut dinții sunt adesea lipsiți de încredere în sine atunci când zâmbesc sau vorbesc. Pot dezvolta anumite obiceiuri alimentare, alegând să mănânce doar alimente care nu sunt greu de mestecat, ceea ce duce adesea la probleme secundare de sănătate. Implanturile dentare oferă acestor persoane o opțiune completă de restaurare a dinților lipsă.

Implanturile dentare nu sunt doar niște proteze, ci asigură o înlocuire completă a dinților, acționând ca rădăcini artificiale ale dinților pentru a susține funcția lor completă și pentru a opri sau preveni pierderea maxilarului.

      Prin înlocuirea rădăcinilor dentare lipsă, aceste implanturi dentare oferă oamenilor puterea și stabilitatea necesare pentru a mânca toate alimentele pe care le iubesc, fără a se chinui să mestece. În plus, aceste implanturi ajută la stimularea și menținerea osului maxilarului, prevenind pierderea osoasă și contribuind la susținerea trăsăturilor faciale.

Există mai multe tipuri de implanturi dentare. Cu fiecare tip de implant dentar, există diferite opțiuni de acoperire, legătură și dimensiune din care va alege dentistul dumneavoastră când faceți vizita la un cabinet stomatologic. Deși există mai multe metode de realizare a implanturilor, cele mai multe se încadrează de obicei în una din cele două categorii.

Implanturi endostale sau intraosoase. Implantul endostal este plasat chirurgical direct în osul maxilar și reprezintă baza de fixare a unuia sau a mai multor dinți artificiali. Odată ce țesutul gingiei din jurul zonei s-a vindecat, este nevoie de o a doua intervenție chirurgicală pentru a conecta un șurub la implantul inițial. În cele din urmă, un dinte artificial (sau dinți) este atașat (ți) la șurub, fie individual, fie grupat, pe o punte sau o proteză.

Implanturi subperiostale. Acestea sunt  poziționate pe os pentru pacienții care au înălțimea osoasă inadecvată sau nu pot purta proteze dentare. Un astfel de implant constă dintr-un cadru metalic montat pe osul maxilar, imediat sub țesutul gingival. Pe măsură ce gingiile se vindecă, cadrul devine fixat la osul maxilar și pe acesta se va sprijini proteza sau coronița dentară, care se confecționează ulterior.

Avantajele implanturilor dentare

·  Datorită numeroaselor avantaje, mai mult de 5,5 milioane de implanturi dentare sunt realizate anual de către stomatologi. Iată de ce sunt atât de populare:

·  Implanturile nu alunecă sau se schimbă, oferind aceeași stabilitate şi siguranța ca dinții naturali.

·  Implanturile sunt curățate în același mod ca şi dinții naturali, deci nu trebuie să fie scoși pe timp de noapte pentru curățare sau înmuiere.

·  Implanturile nu se bazează pe dinții vecini pentru sprijin, prin urmare, nicio structură a dintelui nu se pierde.

·  Implanturile împiedică deplasarea dinților din apropiere, astfel se păstrează conturul fetei.

·  Implanturile sunt o soluție cosmetică ideală pentru dinții lipsa, ce permit mestecarea şi vorbirea cu ușurință.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.