Press "Enter" to skip to content

Ce proprietăți are Aronia?

Oamenii sunt tot mai conștienți de importanța unui mod de viață echilibrat și sănătos iar acest lucru este vizibil datorită preocupării acestora în ceea ce privește alimentația. Un stil de viață sănătos presupune includerea unor produse naturale cu beneficii reale asupra organismului.

Din acest motiv, aceștia și-au îndreptat atenția asupra plantelor datorită aportului lor de hrană și vitaminte. O plantă minune cunoscută pentru proprietățile ei curative, bogată în fibre și nutrienți este Aronia, fiind la mare căutare.

Ce proprietăți are Aronia?

Pentru început, este esențial să menționăm faptul că aronia face parte din familia Rosaceae, fiind un arbust tot mai cunoscut pe piața autohtonă datorită proprietăților benefice pentru sănătate.

Planta are următoarele caracteristici:

  • este cunoscută la noi sub denumirea de scoruș negru;
  • fructele le regăsim sub forma unor boabe mici roșii sau negre;
  • în funcție de culoarea fructelor, gustul poate să fie diferit (cele roșii au un gust dulceag, iar cele negre pot fi ușor amărui);
  • fructele pot utilizate în prepararea sucurilor, siropurilor, compotului sau a dulceței.

Este recomandat consumul fructelor de Aronia deoarece:

  • are puține calorii;
  • dintre toate fructele, aceasta conține cea mai mare cantitate de nutrienți, vitamina C și  minerale;
  • este una dintre cele mai puternice surse de antioxidanți.

Ce beneficii are Aronia asupra organismului?

Consumul regulat al acestor fructe are rezultate benefice pentru sistemul cardiovascular contribuind la îmbunătățirea circulației sângelui, reglarea tensiunii arteriale și eliminarea toxinelor din organism prevenind în acest fel apariția bolilor de inimă și chiar cancerul de colon.

Datorită conținutului mare de vitamina C, betacaroten, minerale precum fierul, calciul sau manganul și vitaminele B1,B2, B3 și coenzima Q, Aronia contribuie la reglarea nivelului glicemic, protejează vederea, previne apariția infecțiilor bacteriene și întărește  sistemul imunitar. De asemenea, fructele de aronia au o contribuție esențială la susținerea funcției cognitive și reduce semnificativ stresul oxidativ din creier, împiedicând apariția riscului de Alzheimer sau demență.

Cum se consumă Aronia?

Pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substanțe necesare organismului, specialiștii recomandă consumul a 15 g de fructe aronia sau 100 ml de suc.

Sucul poate fi obținut prin presare la rece și în acest fel își pastrează toate proprietățile antioxidante și concentrația bogată în vitamine.

Acest mix de minerale și fibre impulsionează sistemul imunitar și reprezintă o variantă eficientă de a încetini procesul de îmbătrânire. Pe lângă proprietățile menționate anterior, aronia ajută eficient la slăbit și contribuie la diminuarea grăsimii depuse pe organe.

Este Aronia un fruct alergen?

Aronia nu este un fruct alergen, dar datorită concentrației mari de antioxidanți importanți, consumul ei trebuie să fie echilibrat, cu respectarea recomandarii medicului sau farmacistului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.