Press "Enter" to skip to content

Ce nu trebuie sa-ti lipseasca dintr-o bucatarie in care se gateste frecvent?

Intotdeauna cand avem in plan amenajarea unei bucatarii, alaturi de bugetul de care dispunem in acest sens, preferinta pentru un anumit stil care sa se regaseasca in aceasta incapere cu privire la mobilier, decoratiuni, culoarea cu care se vor zugravi peretii etc, trebuie sa tinem cont de activitatile pe care le vom desfasura in acest spatiu. 

Asta, pentru a putea opta in cel mai eficient mod pentru aparatura care ne va inzestra bucataria. Pentru ca intr-un fel se va investi in situatia in care suntem extrem de ocupati, mancam frecvent in oras, fie la serviciu sau pur si simplu evitam din nepricepere sau din lipsa vreunei chemari spre indeletnicirea gatitului, sa preparam acasa mancaruri si cu totul diferit atunci cand suntem pasionati de domeniul culinar. 

Daca ne numaram printre cei din prima categoria, iar  prepararea de mancaruri acasa nu se regaseste pe lista noastra de activitati curente, atunci nici dotarea bucatariei cu cele mai performante aparate specifice, cu functii cat mai profesioniste, aproape de performantele specifice unor cuptoare gastronomice nu isi are rostul. Pentru ca este evident ca nu le vom folosi decat ocazional, deci cheltuiala e clar ca nu se justifica. 

In schimb, daca suntem pasionati de gatit, ne face placere sa mancam acasa bucate gatite de noi, sa experimentam retete deosebite si chiar sa inventam unele noi, cu siguranta vom aloca un capitol special referitor la dotarea cu ustensilele cele mai eficiente pentru a ne ajuta in reusita bucatelor preparate. 

Evident, sunt o suita intreaga de piese care ne vor folosi in demersurile noastre culinare, dar de departe in topul acestora se afla cuptorul. In ultimii ani, cel electric, incorporabil, capata tot mai mult teren si este tot mai apreciat, inlocuind frecvent clasicul aragaz, gratie calitatilor sale evidente. 

Dincolo de latura sa referitoare la design, cu adevarat atractiv, cuptorul incorporabil are o serie de avantaje certe si care, cu un strop de pricepere din partea oricarui bucatar de ocazie, poate transforma fiecare reteta intr-una reusita, apreciata de oricine o va testa. Si nu este numaidecat nevoie de alegerea celor mai sofisticate modele, la care pretul creste direct proportional cu multitudinea de functii din dotare, este suficient si un model mai simplu de cuptor incorporabil, care cu siguranta va putea indeplini majoritatea exigentelor in materie de gatit.Iar una dintre acestea este functia de ventilatie, care va asigura o temperatura constanta, uniforma, menita sa dea savoare mancarurilor si sa ii pastreze intacte toate calitatile nutritive.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.