Press "Enter" to skip to content

Ce importanta are calciul pentru femei

Un element foarte important chiar de la inceputul vietii, calciul este arhicunoscut pentru proprietatiile sale de a intari si ajuta oasele atat in timpul cresterii si al dezvoltarii unei persoane cat si in timpul vietii de adult. 

Calciul pe langa intarirea oaselor, ajuta si la intarirea dintilor, dar si la reglarea batailor de inima, iar in viata unei femei este extrem de necesar din mai multe motive. O femeie trece prin mai multe schimbari corporale decat un barbat, acestea totodata nascandu-se cu oase mai mici si mai putin dense decat barbatii, iar deficitul de calciu la femei este din ce in ce mai des datorita consumului mic de calciu, suplimente de calciu sau biocalciu de catre femei. 

Semnele unui deficit de calciu sunt foarte vizibile la femei acestea fiind afectate fizic prin slabirea unghiilor si a parului, schimbari la nivel de par si pot aparea chiar pierderi ale parului din cauza deficitului de calciu. 

Nivelul de calciu in corpul unei femei influenteaza si ciclul menstrual, in cauza deficitului sau a lipsei de consum de biocalciu pentru femei apar iregularitati ale ciclului menstrual. Un nivel scazut de calciu duce la dureri mai puternice si mai indelugate in timpul menstruatiei si chiar a prelungirii sau sangereri anormale. Este necesar ca o femeie sa se asigure ca are parte de un nivel adecvat de calciu.

Calciul se pierde in mod normal prin transpiratie si urina insa in cazul femeilor ce alapteaza calciul este transferat noului nascut prin lapte. Transformarile prin care o femeie trece in timpul perioadei de alaptare accentueaza nevoia de calciu a unei femei, iar calciul din corp nu trebuie neglijat deloc. In aceasta perioada un nivel optim de calciu ajuta atat mama cat si copilul, iar pentru a echilibra calciul din corp este necesara o alimentatie bogata in calciu precum si suplimente sau biocalciu. 

Calciul poate fi procurat din alimente bogate in calciu precum lactatele, branzeturile, dar si spanac sau varza, o mancare de spanac este recomandata in special in timpul alaptarii. Pe langa alimentele bogate in calciu este recomandat si consumul de biocalciu pentru femei, acesta fiind un produs natural menit sa imbogateasca organismul si sa ajute femeile ce au un nivel scazut de calciu. Calciu prin proprietatiile sale ajuta si corpul sa isi mentina o forma mai sanatoasa. Pe langa cele 2 situatii si schimbari ale corpului unei femei mai exista si partea de menopauza prin care o femeie trece. 

Trecerea timpului precum si imbatranirea corpului afecteaza corpul unei femei, iar in cazul femeilor ce intra in menopauza precum si in menopauza prematura se produce o dispersie a calciului si duce la un deficit de calciu si la slabirea de oase. In aceasta perioada dificila din viata unei femei este foarte important consumul de calciu si biocalciu de catre femei. 

Calciul, consumul de calciu, de suplimente de calciu, de biocalciu duce la o viata mai sanatoasa a unei femei, fiind un element ce nu trebuie neglijat de catre acestea. Desigur nu trebuie neglijate nici celelalte suplimente nutritive naturale de care corpul uman are nevoie pentru a fi mentinuta imunitatea si buna functionare a acestuia.

Tu ai auzit de efectele benefice ale biocalciului pentru femei? 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.