Press "Enter" to skip to content

Ce greseli trebuie sa eviti pentru a avea o afacere online de succes?

Rolul unui site web este de a atrage un numar cat mai mare de vizitatori care, in cele din urma,  sa se transforme in clienti.

Deseori, detinatorii unui site de prezentare se focuseaza atat de mult pe promovarea site-ului respectiv incat pierd din vedere unele elemente esentiale, de exemplu design-ul. De asemenea, din cauza faptului ca multa lume care isi doreste realizarea unui site refuza sa plateasca anumite sume de bani pentru un website original, care sa fie de calitate, apar diverse probleme, care pot afecta functionalitatea site-ului si care scad intr-un mod dramatic increderea  in ochii clientilor, esecul afacerii respective fiind inevitabil.

Pentru a obtine rezultate cat mai bune, cea mai buna solutie este sa apelezi la persoanele specializate in realizare site care sa iti ofere cele mai bune solutii si care sa te indrume pentru a putea avea o afacere online de succes.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac antreprenorii online si care trebuie evitate:

Site-ul are o accesibilitate scazuta – site-ul tau trebuie sa fie foarte usor de parcurs si sa arate bine, fie ca este accesat de pe laptop, telefon sau tableta. Este esential ca site-ul tau sa fie construit astfel incat sa raspunda nevoilor clientilor. Trebuie sa te asiguri ca site-ul tau se afla in cea mai buna forma si nu apar diferente de accesibilitate sau de afisare indiferent de browserul sau de dispozitivul  de pe care vizitatorii tai vor accesa site-ul.

Nu sunt incluse datele de contact – pentru un site de prezentare, afisarea datelor de contact este foarte importanta. Daca apar anumite probleme, vizitatorii site-ului tau trebuie sa aiba siguranta ca vor putea lua legatura cu o persoana reala. Afisarea informatiilor de contact, care pot fi gasite cu usurinta,  le va oferi incredere clientilor in serviciile si produsele tale.

Paginile se incarca greu – asteptarile pe care le au oamenii in ceea ce priveste timpul in care un site de prezentare se incarca a crescut odata cu dezvoltarea tehnologiei. Pe langa serviciul de gazduire ales, principalul motiv care afecteaza viteza de incarcarcare a unui site, este supraincarcarea site-ului  cu unele elemente inutile.

Culorile utilizate sunt nepotrivite – este foarte important ca atentia vizitatorului sa fie pe mesaj si sa nu fie distras de culorile prea stridente. Atat culoarea background-ului cat si culoarea textului trebuie alese cu multa atentie, astfel incat vizitatorul sa retina site-ul tau.

Sunt utilizate ferestre de tip “pop-up” – ferestrele de acest tip pot fi iritante si ii pot determina pe utilizatori sa le blocheze.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *